Ingebrigtsen hyytyi hopealle, Muir juoksi supertuplan, Sidorova ja Lasitskene omissa korkeuksissaan

Ingebrigtsen hyytyi hopealle

Puolan Marcin Lewandowski murskasi Glasgow´n EM-halleissa Jakob Ingbrigtsenin haaveet tuplamestaruudesta toisissa perättäisissä EM-kisoissa.  

Lewandowski kiri 1500 metrin voiton ajalla 3.42,85, kun kolmen päivän sisään neljättä starttiaan juossut Ingbrigtsen hiipui hopealle 0,39 sekunnin erolla.

Norjan 18-vuotias juoksijatähti voitti toisena kisapäivänä 3000 metriä ja juoksi Glasgow´n Emirates areenassa kaksi 3000 metrin ja 1500 metrin kilpailua kolmen päivään sisään.

Viime kesänä Berliinin EM-areenalla nuori norjalainen voitti 1500 ja 5000 metriä. Glasgow´ssa hän hallitsi 3000 metrin finaalia, mutta 1500 metrillä päätöskierroksen taistosta uupui terävyys.

– Kyllä hopea kelpaa tällaisessa joukossa. Hallikisat ovat minulle bonusta. Ulkoratakisat ovat se, joka merkitsee, Ingebrigtsen sanoi.

Glasgow´n finaalijuoksussa ei pidetty huippuvauhtia. Ingebrigtsen pysytteli alkumatkan kärjen takana. 800 metriä ohitettiin kolmanneksi tulleen Espanjan Jesus Gomezin johdolla ajassa 2.06,37 ja kun 1200 metriä meni 3.03:een, Ingbrigtsen kiristi johtoon Lewandowski kannoilla.

Viimeisen kierroksen alussa Lewandowski karkasi ja piti johtopaikan maaliin asti.

– Yritin tulla lujaa viimeisen kierroksen, mutta ei se ihan riittänyt, Ingebrigtsen kertaili.

Lewandowskille 1500 mestaruus oli toinen perättäinen.

– Homma meni nyt sataprosenttisesti minun suunnitelmani mukaan, puolalainen hehkutti.


laura_muir.jpg

,

Muir: Ensi yönä nukun hyvin

Naisten 1500 metrillä ei taktikoitu. Kisan supersuosikki Laura Muir juoksi kiihtyvän soolojuoksun ja vei mestaruuden ajalla 4.05,92. Vaikka häntä ei kukaan enää juoksun lopussa uhannut, Muir porhalsi kaksi viimeistä 200 metrin kierrosta 28,19 ja 29,06.

– Kaikki oli pelissä. Ensi yönä nukun varmasti hyvin, skottiyleisön suosikki hehkutti.

Muir, 25, teki Glasgow´ssa historiaa voittamalla ensimmäisenä naisena kaksissa perättäisissä EM-halleissa 1500 ja 3000 metriä. Jälkimmäisen matkan voiton Muir juoksi kisojen avauspäivänä ja kuorrutti sen kisaennätyksellä 8.30,61.

– Nytkin piti juosta niin hyvin kuin pystyin. En olisi ollut tyytyväinen mihinkään muuhun kuin mestaruuteen. Kahden mestaruuden voittaminen oli hieno juttu. Olin alkujaan tulossa vain yhdelle matkalle, mutta joku kuukausi sitten mietittiin, että miksen juoksisi kahta matkaa, Muir sanoi.

Miesten 800 metrillä talven tilastokärki, Ruotsin Andreas Kramer ei kyennyt taistelemaan kärkisijoista ja hiipui kahdeksanneksi ajalla 1.48.06. Espanjan Alvaro de Arriba otti mestaruuden ajalla 1.46,83. 

Neljän kierroksen finaaalissa ensimmäiset 400 metriä mentiin 53,76:een, ja kun kisan lopussa katsottiin kuka on kuka, edellisissä EM-halleissa pronssille juossut de Arriba oli selvä ykkönen. Britti Jamie Webb juoksi toiseksi halliennätyksellään 1.47,13 ja Irlannin Mark English oli kolmas ajalla 1.47.39.

 

,


thobias_nilsson_montler_08.jpg

Thobias Nilsson Montler ponnisti EM-halleissa hopeaa.

,

17 metriä rikki kolmen miehen voimin, Nilsson Montler 817

Miesten kolmiloikkafinaalissa nähtiin yhtä hyvätasoinen kilpailu, kuin naisten finaalissa. Kun ennen Glasgow´n kisoja Euroopan tilastossa ei ollut 17 metrin rikkoja, rajapyykin ylitti nyt koko kisan kärkitrio: Azerbaidzhanin Nazim Babayev ennätyksellään 17,29 ja Portugalin konkari Evora Nelson (17,11) ja Saksan Max Hess (17,10).

Seitsenottelussa Espanjan Jorge Urena vei mestaruuden kauden kärkituloksella 6218 pistettä. Se heltisi tulossarjalla 60 metriä 6,96, pituus 739, kuula 14,68, korkeus 207, 60 metrin aidat 7,78, seiväs 500 ja 1000 metriä 2.44,27.

Britti Tim Duckworth oli toinen 6156 pisteellä ja venäläinen Ilja Shurenjov kolmas pistein 6145. Ruotsin Fredrik Samuelsson otteli neljänneksi ennätyksellään 6125 pistettä.

Miesten pituushypyn finaalissa nähtiin vastaavanlainen tason nousu kauden aiempiin tuloksiin nähden kuin kolmiloikassa: hallitseva ulkoratojen Euroopan mestari Kreikan Miltiadis Tentoglou ponkaisi mestaruuden kauden kärkituloksella 838.

Ruotsin Thobias Nilsson Montler kohensi ennätystään yhdeksällä sentillä lukemiin 817 ja vei hopean. Serbian Strahinja Jovancevic oli kolmas maansa halliennätyksellä 803.

Sidorova  ja Lasitskene omissa korkeuksissaan

Venäläinen Anzhelika Sidorova palasi neljän vuoden tauon jälkeen naisten seiväshypyn EM-hallien voittajaksi. Hän on tällä kaudella nostanut halliennätyksensä 491:een, mutta Glasgow´ssa mestaruuteen riitti hyppääjän ulkorataennätystä sivuava 485.

Britti Holly Bradshaw oli toinen ylitettyään 475. Hän jätti 480 väliin ja yritti kolmesti 485:stä, mutta kotiyleisön kovasta kannustuksesta huolimatta, se jäi ylittämättä. 

Sidorova yritti kisan päätteeksi kolmesti halliennätyksestään 492. Pronssimitaliin Glasgow´ssa riitti 465. Mitalin vei Kreikan Nikoleta Kiriakopoulou.

Venäläisen Maria Lasitskenen ote naisten korkeushypystä on tukeva. Hän on hallitseva maailman- ja Euroopan mestari, ja antoi Glasgow´ssa vakuuttavan näytöksen kunnostaan. Hän aloitti korkeudesta 187, joka meni ensimmäisellä, kuten seuraavat neljä korkeutta. Mestaruuden hän varmisti ylittämällä 201 toisellaan.

Lasitskene sivusi helmikuun alussa Moskovassa halliennätystään 204. Glasgow´ssa hän nosti riman kilpailun päätteeksi 205:een, mutta se oli tällä kertaa liikaa. Talven mittaan Lasitskene on hypännyt kymmenen finaalia ja jäänyt kerran alle kahden metrin tulokseen.

Ukrainan Julia Levtshenko oli Glasgow´ssa toinen ylitettyään 199 ja Liettuan Airine Palsyte kolmas 197:n ylityksellä.

 

,


ivana_spanovic_8025.jpg

,

Spanovic väänsi kolmannen mestaruuden

Pituushypyn mestaruudesta käytiin loistavatasoinen kilpailu, joka päättyi kaksien edellisten EM-hallien tapaan Serbian Ivana Spanovicin voittoon. Hän ponnisti ensimmäisellään 690, mutta vasta viidennen kierroksen tuoma kauden kärkitulos 699 riitti mestaruuteen.

Ensimmäiset neljä kierrosta kilpailua johti Valko-Venäjän Ivanova Mirontshik. Hän ponkaisi ennätyksensä 693 ensimmäisellä kierroksella ja oli lopulta toinen.

– Tiesin, että pystyn hyppäämään seitsemän metriä, mutta tein paljon virheitä, mutta lopulta sain sitten hypättyä riittävän pitkälle, Spanovic sanoi.

Naisten kuulantyönnön mitalitaisto oli senttipeli: Bulgarian Radoslava Mavrodieva työnsi viidennellä kierroksella halliennätyksensä 19,12 ja nousi sentillä ohi toiseksi sijoittuneen Saksan Christine Schwanitzin. Unkarin Anita Marton oli kolmas tasan 19 metrin tuloksella.

– En seurannut tuloksia. Keskityin vain kilpailemaan. Fantastinen voitto, kun se tuli vielä Bulgarian kansallispäivänä, Mavrodieva hehkutti.

Kaksi vuotta sitten Belgradin EM-halleissa Mavrodieva oli kolmas.

– Nyt oli minun vuoro voittaa. Olen odottanut tätä monta vuotta, Mavrodieva hehkutti.

tuloksia