Inga Linna moukaroi 66,75 – Riku Illukka pinkoi 21,38

Inga Linna moukaroi 66

Etelä-Suomen mestaruuskilpailuissa Eläintarhan urheilukentällä Helsingissä tehtiin joukko hyviä tuloksia.

Vantaan Salamien 18-vuotias Riku Illukka jatkoi mainioita juoksujaan. Lauantaina Kultaisessa keihäässä miesten 100 metrillä kauden kärkiajan 10,53 juossut Illukka voitti tällä kertaa 200 metriä ajalla 21,38, mikä on sekin alkukauden kotimainen kärkitulos. Aluksi epäiltiin tuulimittarin teknisen vian vuoksi, ettei aika olisi tilastokelpoinen, mutta tarkistuksessa sisäinen vika selvisikin ja tuulimittarin lukema kyettiin lukemaan.

Kauden tähänastisen kärkituloksen alittivat Illukan ohella myös seuraaviksi sijoittuneet Helsingin Kisa-Veikkojen kaksikko Tommi Mäkinen ja Hannes Siitonen. 18-vuotiaan Mäkisen aika oli 21,68.

Illukka uskoo lähiaikoina vielä parempiinkin tuloksiin: – Ei tullut ihan loppuun asti. En ollut aivan palautunut Kultaisen keihään satasesta, missä juostiin kaksi kertaa pitkän palautuksen jälkeen. Seuraavaksi yritän rikkoa ennätykseni Paavo Nurmen kisoissa Turussa ensi viikon tiistaina.

Miesten 400 metrin aitajuoksussa kauden kotimainen kärkitulos koheni toista sekuntia, kun Laitilan Jyskeen Joni Vainio-Kaila aitoi 52,38. Naisten saman matkan voitti Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Eveliina Määttänen ajalla 60,71.


img_7547.jpg

Riku Illukka pinkaisi 200 metriä Eläintarhan kentällä 21,38.

,

Inga Linna valmiina ennätyksiin

Vuosien 2015 ja 2016 Suomen mestari Inga Linna Riihimäen Kiskosta avasi naisten moukarinheiton kelpo tuloksella 66,75 ja toinenkin heitto kantoi lähes saman verran 66,54, mutta muut yrityksensä hän astui yli.

Anssi Mäkisen valmennuksessa nykyisin harjoitteleva Linna on tyytyväinen kuluneeseen harjoituskauteensa: – Omasta mielestäni olen paremmassa kunnossa kuin koskaan. Pidemmälle ei vielä lentänyt, koska kovia heittoharjoituksia ei ole tälle keväälle vielä kovin paljon.

– Kahdella ekalla lensi pisimmälle, koska ne olivat rentoja. Kun aloin yrittää liikaa, niin heitto supistuu ja jäykistyy. Ehkä heitoissa näkyi vielä rasitusta perjantain Someron kilpailusta ja senjälkeisestä maajoukkueleiristä, Linna analysoi heittojaan.

Miesten moukarinheitossa käytiin tasainen ja jännittävä kilpailu, jonka neljä parasta heittivät kaikki yli 65 metriä. Etelä-Suomen aluemestaruuden voitti Sjundeå IF:n 20-vuotias tulevaisuudenlupaus Roope Auvinen tuloksella 66,21.

 

Saga Andersson yritti turhaan kauden kärkitulosta

Naisten seiväshypyssä Esbo IF:n 18-vuotias Saga Andersson ylitti aloituskorkeutensa 400 toisella yrityksellään ja seuraavan korkeuden 420 ensimmäisellä yrityksellään. Kauden kotimaisesta kärkituloksesta 435 hän teki kolme epäonnistunutta yritystä.

– Harmittaa, kun tuli ihan turhia limboja. Olisin voinut vaan jatkaa noita keskenjääneitä hyppyjä, Andersson kertoi.

Naisten pituushypyssä Keski-Uudenmaan Yleisurheilun 18-vuotias Saara Hakanen löi Vantaan Kenttäurheilijat -58:n Anne-Mari Lehtiön yhden sentin erolla. Reijo Siitosen valmennukseen siirtyneen Hakasen voittotulos oli 586.

Kaksipäiväiset kilpailut jatkuvat Helsingin IFK:n järjestäminä Eläintarhassa tiistaina kello 18 alkaen.

(Mikko Nieminen. Suomen Yleisurheiluarkisto SYUA.)