Inga Linna 70 metrin kimppuun Mäkisen opissa

Inga Linna 70 metrin kimppuun Mäkisen opissa

Moukarinheittäjä Inga Linna käynnisti harjoituskauden Anssi Mäkisen valmennuksessa. Lajin kotimaiseen kärkeen Linnan valmentanut Hannu Rinnekari pysyy Riihimäen Kiskon heittäjän taustavoimana, mutta Mäkinen kantaa vastuun päivittäisvalmennuksesta.

– Muutin vuosi sitten Tampereella ja heitin viime harjoituskaudella aika paljon yksin. Kilpailukauden jälkeen mietin, että haluan askeleen uralla ylöspäin. Katsoin, että se mitä kaipaan, on valmentaja mukaan päivittäiseen harjoitteluun, Linna sanoo

Linna, 21, heitti viime vuonna ennätyksensä 68,25. Tänä vuonna kilpailukauden paras tulos jäi lukemiin 67,40. Kalevan kisoissa Oulussa tuli mestaruus, mutta Amsterdamin EM-kisoissa finaalipaikka jäi haaveeksi.

– Minulla kehitys on perustunut paljon harjoitusmäärään. Nyt kun treenasin aika paljon yksin, harjoittelin liikaa ja menin loputtomaan jumiin. Myös tekniikka oli sekaisin, Linna muistelee.

Linnan piti alkujaan käydä viime kauden aikana säännöllisesti harjoittelemassa Rinnekarin luona Nurmijärvellä, mutta pitkän välimatkan takia se jäi.

– Nyt tarkoitus on vähentää harjoittelun määrää ja keskittyä laatuun. Treenattiin Anssin kanssa jo ensimmäiset harjoitukset. Oli kiva, kun oli joku koko ajan sanomassa, mitä pitää tehdä, ja katsomassa tekniikkaa, Linna sanoo.

– Haluan pitää myös Hannun tässä mukana. Hän tuntee minut paremmin kuin kukaan. En voi tarpeeksi kiittää siitä kaikesta, mitä hän on minun eteeni tehnyt, Linna sanoo.

Syksyn alkuun puolimaratonilla

Linna liittyy Mäkisen valmennuksessa harjoitustiimiin, jossa ovat entuudestaan nuoret moukarinheittäjät Joni Syrjälä ja Riku Laukkanen, kiekonheittäjät Helena Leveelahti ja Olli-Pekka Korhonen sekä keihäänheittäjä Joonas Oksanen.

– Linnalla on erinomaisesti rakennettu pohja. Hän on harjoitellut paljon ja tykkää harjoittelemisesta. Näen, että panostamalla harjoittelun rytmittämisen ja suunnitteluun voidaan hakea metrejä tulokseen. Tämä on iso haaste minulle, Mäkinen tunnustaa.

Peruskuntokauden Linna avasi heittäjälle hieman harvinaisemmalla tavalla juoksemalla puolimaratonin kutakuinkin kahteen tuntiin. Tulevalla kilpailukaudella riittää haasteita, joten vankalle peruskunnolle on käyttöä.

– Tavoitteena on heittää mitali 22-vuotiaiden EM-kisoista Puolassa ja rikkoa Suomen ennätys. Näiden lisäksi haaveena on päästä mukaan Lontoon MM-kisoihin. Myös Universiadit ovat ajatuksissa, Linna sanoo.