Iloinen meininki jatkuu Silja Line Seurakisoissa

”Lasten vanhemmatkin innostuvat kilpailemaan”

Matalan kynnyksen Silja Line Seurakisoja järjestettiin kuluvalla viikolla mm. Pyhtäällä, Sastamalassa, Posiolla, Pihtiputaalla ja Haminassa. Kilpailuissa tunnelma on ollut iloinen ja reipas. Haminassa mukana oli peräti 80 pientä kisailijaa.

– Kisat menivät hyvin. Mukana oli paljon porukkaa. Pelkästään 5-vuotiaita oli ainakin kaksikymmentä. Kaikki sarjat mukaan lukien kisoissa oli ainakin 80 osanottajaa, Haminan Pontevan yleisurheilujaoston puheenjohtaja Nina Tasa kertoo.

Hän sanoo Pontevan järjestävän yhdessä Vehkalahden Veikkojen kanssa kesän aikana yhteensä kuudet Silja Line Seurakisat.

– Seurakisat ovat sekä meidän järjestäjien että osanottajien taholta pidetty kilpailukonsepti. Lapset saavat jokaisesta lajista tarran ja mitalin väri kirkastuu sitä mukaa, kun niitä kertyy. Neljästä tarrasta saa pronssimitalin, kuudesta hopean ja kahdeksasta kultaisen mitalin.

Myös Pihtiputaan Tuiskun Silja Line Seurakisoissa on ollut kesän ajan iloinen meininki.

– Tänä kesänä pidimme kolmet Silja Line Seurakisat. Näissä viimeisimmissä osanottaja oli aavistus tavallista vähemmän, noin parisenkymmentä. Ihmiset olivat ehkä lomareissuilla, yleisurheilujaoston puheenjohtaja Miia Hiironen arveli.

Hän sanoi Silja Line Seurakisojen olleen hyvää harjoitusta pienille yleisurheilukoululaisille.

– Yleisurheilukoulussa on aina edeltävällä viikolla harjoiteltu kisalajeja. Monelle lapselle kilpailuun osallistumisen kynnys voi olla korkea, mutta Silja Line Seurakisoissa sitä ei ole. Kilpailuihin tullaan mielellään.