Ilmoittaudut nyt – H-hetkiohjelmasta tuoreet vinkit liikuntatuntien pitoon

Haluatko vinkkejä 3.-6.-luokkalaisten liikuntatuntien piristykseksi? Ilmoittautumalla H-hetki -ohjelmaan ja saat uutiskirjeessä ideoita ja neuvoja viisi kertaa vuodessa. Jos ilmoittaudut syyskuun aikana, luokkasi voi voittaa  treenipäivän koulullesi.

­– H-hetki on Suomen Urheiluliiton (SUL) lasten yleisurheilua tukeva ohjelma, jolla edistetään lasten hyppäämistä, heittämistä ja juoksemista koulun toimintaympäristössä. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Hesburgerin kanssa, kertoo SUL:n nuorisopäällikkö Piia Jäntti.

– H-hetki -ohjelman vinkit sopivat myös valmistautumiseen keväisin käytävään 5-6-luokkalaisten yleisurheilukilpailuun Hese-kisaan.

Ilmoittautuminen H-hetki -ohjelmaa on auki ja päättyy 30.5.2022. Ilmoittautua voi osoitteessa yleisurheilurekisteri.fi palvelutunnuksella 2022HHETKI

Mitä H-hetkiohjelma tarjoaa?

Opettaja, joka ilmoittautuu H-hetki -ohjelmaan, saa viisi kertaa vuodessa uutiskirjeen, joka sisältää erilaisia tuntimalleja, joilla ratojen ja niihin liittyvien vinkkien ja ohjeiden avulla voi rakentaa monenlaisia, laadukkaita yleisurheilutunteja.

–  Opelahjana H-hetkeen ilmoittautuvaa saa Voitto Onnisen -lajikortit ja sekuntikellon. Lisäksi kaikkien syyskuun aikana mukaan ilmoittautuneiden kesken arvotaan kolme H-hetken treenipäivää. Ne toteutetaan loka-tammikuussa paikallisen yleisurheiluseuran kanssa, Jäntti kertoo.

Hese-kisat hybridinä keväällä

H-hetkiohjelman vinkkien ja neuvojen avulla luokka voi talven aikana viritellä valmiuksiaan osallistua keväisin järjestettävään Hese-kisaa, joka on 5-6 luokkalaisten yleisurheilun joukkuekilpailu, jossa joukkueen muodostaa aina yksi luokka.

– Hese-kisa kilpaillaan tänä vuonna hybridinä. Se tarkoittaa, että keväällä on 17 piirikisaa ajanjaksolla 1.4.-12.5. Jos luokka ei pysty osallistumaan piirikisaan tulemalla paikan päälle, sen voi toteuttaa etänä luokan omalla liikuntatunnilla, Jäntti kertoo.

– Lisätietoa kevään piirikisoista ja etäkisamahdollisuudesta on tarjolla syksymmällä. Ilmoittautuminen Hese-kisaan aukeaa 1. lokakuuta.

Lisätietoja

Piia Jäntti
Nuorisopäällikkö
Suomen Urheiluliitto
050 470 2622
piia.jantti@sul.fi