Ilkka Kanervan muistomerkki paljastettiin Lokalahdella

Ilkka Kanervan muistomerkki paljastettiin Lokalahdella Uudessakaupungissa sunnuntaina. Kaksi vuotta sitten kuollut Kanerva oli Suomen pitkäaikaisin parlamentaarikko, ministeri, Suomen Urheiluliiton (SUL) kunniapuheenjohtaja ja merkittävä urheiluvaikuttaja.

Muistomerkin paljastustilaisuuden puheen piti pääministeri Petteri Orpo. Tilaisuuteen osallistuivat myös presidentti Sauli Niinistö, useita Kanervan entisiä työtovereita sekä Kansainvälisen yleisurheiluliiton hallituksen jäsen Antti Pihlakoski ja Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Harri Aalto.

Kanervan muistomerkin on suunnitellut vehmaalainen taiteilija Jarkko Roth. Teos koostuu teräksestä ja kivestä ja se on Lokalahden kirkkomaan vieressä. Kanerva syntyi ja vietti lapsuutensa Lokalahdella ja hänet haudattiin Lokalahden hautausmaalle.

Presidentti Sauli Niinistö Lokalahdella Ilkka Kanervan muistomerkin paljastustilaisuudessa.

Kanerva toimi ministerinä kolmessa hallituksessa ja oli kokoomuksen kansanedustajana 1975-2022. Urheilun parissa Kanerva vaikutti vuosikymmenien ajan eri tehtävissä Suomen Valtakunnan Urheiluliitossa, Suomen Olympiakomiteassa, Suomen Liikunta ja Urheilussa, Euroopan yleisurheiluliitossa ja Kansainvälisessä yleisurheiluliitossa. SUL:n puheenjohtajana Kanerva toimi 1991–2005.

Antti Pihlakoski Lokalahdella Ilkka Kanervan muistomerkin paljastustilaisuudessa.