Ikaalinen: Kangas työnsi 20,05, Niskala 61,42, Samuelsson 10,42

Ikaalinen: Kangas työnsi 20

Kankaanpääseudun Seudun Leiskun Arttu Kangas pääsi Ikaalisten kansallisissa 20 metrin kerhoon myös ulkoradoilla. Hän voitti miesten kuulantyönnön kauden kotimaisella kärkituloksella 20,05.

Samoissa kisoissa Samuli Samuelsson pyyhkäisi 100 metrin kauden kotimaisen kärkituloksen 10,42 ja Pyry Niskala heitti kiekossa ennätyksensä 61,42, joka sekin on kotimaan kärki.

Kangas on aiemmin työntänyt hallissa 20,09, mutta ei ollut rikkonut 20 metrin rajaa ulkoradoilla. Hänen ulkoratojen ennätyksensä oli 19,79.

– Tulihan se viimeinen, mutta viimeisellä työnnöllä, Kangas huokaili Ikaalisten kisan jälkeen.

Kankaan mukaan 20 metrin ylitys ei ollut mikään nappiosuma.

– Omasta mielestä se ei ollut mikään erikoinen työntö. Uskon, että siellä on vielä senttejä tulossa aika paljonkin, Kangas tuumi.

Jo ennen kuin 20 metrin raja tuli, Kangas työnsi yliastutulla aivan 20 metrin tuntumaan. Seuraavan kerran hän kilpailee maanantaina Prahassa ja sitten myöhemmin kesäkuussa Raaseporin tähtikisoissa. 

Samuelsson: Ihan hyvä alku

Ikaalisten Urheilijoiden Samuelsson juoksi 100 metrin voittoajan kotiradallaan lievään vastatuuleen (- 0,8 m/s). Tulos jää 0,02 sekuntia hänen viime vuonna juoksemastaan ennätyksestä. Toiseksi kilpailussa sijoittui Tampereen Pyrinnön Markus Koivula.

– Ihan hyvin kulki. Se oli tasapainoinen juoksu alusta loppuun, mutta yllättävän hyvä, Samuelsson tunnusti.

Samuelsson, 20, palasi neljän viikon Yhdysvaltain leiriltä noin viikko sitten. Ikaalisten startti kertoi, että talven mittaan ja nyt leiriltä tehty työ on kantanut hedelmää.

 – Siellä etelässä juoksu tuntui rennolta, mutta mitään ei kellotettu. Tiesin leirin jälkeen, etten ole ainakaan huonommassa kunnossa kuin viime kesänä, mutta nyt on sellainen tuntuma, että olen viime kesää kovemmassa kunnossa.

Samuelsson kohtaa muita lajin kotimaisia kärkinimiä Espoon Tähtikisoissa 6. kesäkuuta.

Sipponen rikkoi EM-rajan

Seinäjoen seudun Urheilijoiden Niskala oli kiekkoringissä varmassa vedossa. Hän voitti kisan ennätyksellään 61,42 ja heitti kaikkiaan neljä kertaa yli 60 metriä. Aiempi ennätys oli viime vuonna heitetty 61,17.

– Ei vielä onnistunut ihan nappiin mikään heitto. Vika, joka oli pisin, oli ihan ok. Tuulia kaipailin. Nyt heitettiin ihan tyyneen keliin, Niskala tuumi.

Naisten kiekkoringissä Keuruun kisailijoiden Salla Sipponen rikkoi kiekonheiton EM-kisojen tulosrajan ennätyksellään 56,85. EM-raja on 56 metriä.

Kannuksen Uran Anniina Kortetmaa voitti 100 metriä ajalla 11,83. Aika syntyi tuulemattomassa kelissä.

Seinäjoen seudun Urheilijoiden Eero Haapala voitti pituushypyn tuloksella 742, joka syntyi metrin verran sekunnissa puhaltaneessa vastatuulessa.

Nooralotta Neziri voitti 100 metrin aidat Ikaalisten kansallisissa tuloksella 13,49. Se syntyi liki tuulemattomassa säässä (-0,2 m/s). Tampereen Pyrinnön Lotta Harala oli toinen kauden parhaallaan 13,97.

Turun Urheiluliito edustava Nezirin nimissä oleva kevään kotimainen kärkitulos on hiljattain Dessaussa juostu 13,21.