IK Falken, Vehkalahden Veikot ja Nurmijärven YU huippuonnistumisiin Kunniakierroksella

IK Falken

Toiselle Kunniakierrosviikolle lähdetiin korkein odotuksin, kun seurojen yhteenlaskettu keräystavoite oli noin 146 000 euroa. Viikkoon mahtui 15 tapahtumaa ja paljon ilon aiheita eri puolilta Suomea. Alla raportit tapahtumista:

Nurmijärven Yleisurheilu, IF Drott ja IF Åsarna alkuviikon valopilkut

NUY tehtaili vakuuttavasti alustavaksi tulokseksi 25903 €. Tulos on reilun 1000 euroa parempi kuin viime vuonna. Tässä Uudy:n piiripäällikkö Lauri Laineen kommentit:
Sää oli hieman kolea ja sateinen, mutta siitä huolimatta juoksijoita oli reilu 50 paikalla ja listan palautti 45 juoksijaa. Parhaat kerääjät olivat Paavo Teräväinen 11 422 €, Lauri Laine 3 140 €, Samuli Heiskanen 2 150 €, Oskari Huppunen 1 550 € ja Eemil Pellonpää 1 150 €. 72-vuotias Teräväinen on kaikkien aikojen kerääjälistalla sijalla 12. ja pystyi tänä vuonna venymään uuteen ennätykseensä parantaen viime vuoden tulosta noin 500 eurolla. Oskari Huppunen oli NUY:n uusi avainkerääjä keräten mukavan potin, 1550 euroa.

30 000 euron rajapyykki jäi toistaiseksi haaveeksi Nurmijärvellä, mutta tulos oli odotusten mukainen ja hyvä. Kunnan puolesta tukensa tapahtumalle olivat antamassa kunnanjohtaja Kimmo Behm ja valtuuston puheenjohtaja Petri Kalmi. Kentällä pidettiin mukavaa vauhtia ja hiki virtasi, kun monet noin kymmenvuotiaat juoksivat kierroksia koko tunnin ajan 25 kierroksen molemmille puolille. Itsekin tein valmistavaa treeniä Leidenin maratonille ja nakutin 30 kierrosta, kommentoi Laine.

Rahaa on edelleen jaossa, kunhan muistatte kysyä, muistutteli Laine

,

ÖID:n piiripäällikkö Christer Aspfors ilahtui IF Drott:n tuloksesta:
IF Drott avasi ÖID:n Kunniakierros-sesongin upealla tavalla ja loi uskoa maagisen rajan pyykin (200 000 €) ylitykseen ÖID:n piirissä. Tulos 17 500 euroa menee seuran kaikkien aikojen tilastossa neljän parhaan joukkoon jääden seuraennätyksestä vajaan tonnin (18 350 €/-88). Tapahtuma keräsi viivalle 112 juoksijaa ja parhaina kerääjinä kunnostautuivat Jan-Erik Nyman 4145 €, Markus Karlsson 2856 € ja Christer Strandvall 965 €, ynnäsi Aspfors IF Drott:n onnistunutta iltaa.

IF Åsarnan KK-vastaava Pia Björkqvist iloitsi tavoitteen saavuttamisesta:
Pääsimme tavoittelemamme bonusrajan (70%) yli reilulla 10 000 euron tuloksella. Paikalla oli noin viitisenkymmentä juoksijaa vaikka olosuhteet olivat vaikeat. Koko päivän sateesta huolimatta  fiilis oli erittäin hyvä tapahtumassa. Seuran avainkerääjiä olivat Fredrik Björkqvist ja Kasper Granholm, jotka molemmat keräsivät yli 1000 € potin. Olemme tyytyväisiä tulokseen vaikkakin emme viime vuotiseen yltäneetkään. Päätimme keskittää yritys-sponsoroinnin SFI mestaruuskilpailuihin, jotka isännöimme tänä kesänä, summasi Björkqvist.

,


Kunniakierros15_NUY_paavo

,

,

”Super-sunnuntain” maestroina IK Falken ja Vehkalahden Veikot

IK Falken jatkaa vakuuttaavaa työtää valtakunnan ykkösseurana. Tämän vuoden tulos 45 253 euroa on hivenen viime vuotta parempi ja oikeuttaa hurjaan 85% netto-osuuteen. Avainkerääjien parhaimmisto koostui tutuista nimistä. Allan Zittra 7720 €, Bo-Erik Isakas 4455 €, Mikael Eklund 3150 €, Ingvald Wik 3036 €, Johan Mattbäck 2220 € ja Jörgen Blomqvist 2075 €. Kovaa tulostakin merkittävämpää on huomata koko seuran sitoutuminen yhteiseen projektiin. Kaikki seuran huippu-urheilijat olivat mukana keräyksessä. Paikalla olivat Niclas Sandells, Jimmy Finnholm, Ville Borgmästars, Christoffer Envall, Kevin Sandell, Heidi Eriksson, Zenitha Eriksson, Mette Paavolainen ja Emilia Borgmästars. Myös harjoitusleireillä olevat Karin Storbacka ja Sandra Eriksson olivat keränneet euroja seuran kassaan. Yhteensä 141 kerääjää muodostavat IK Falkenin hurjan summan. Tämä ei voi kuin ihmetellä, ihailla ja ottaa opiksi.

Vehkalahden Veikot elää hurjaa Kunniakierrosbuumia. Vuonna 2013 tulos 7000 €, vuonna 2014 13 000 € ja vuonna 2015 yli 27 000 euroa. Seura on noussut muutamassa vuodessa aivan uudelle tasolle ja merkittävimpänä asiana on ollut hiihtojaoston aktivoituminen. Hopeasompa ikäisten nousu valtakunnan kärkeen on herättänyt taustavoimat ja itse hiihtäjät keräämään varoja valmennuksen tueksi. Hiihtojaoston potti tämän vuoden keräyksestä on yli 20 000 euroa. 15-vuotias Aapo Tilli nousi viime vuonna esiin hyvällä keräyksellään, mutta tänä vuonna hän tuplasi tuloksen isänsä avustuksella keräten yli 5000 euroa. Aapo paukutti 35 kierrosta kierrosmaksun ollessa noin 70€. Seuran muut avainkerääjät olivat Jukka Hakulinen 4000 €, Vilmaleena Virtanen 2600 € ja Lauri Sakki(8v) 1500 € ja 25 kierrosta. Lisäksi monta hiihtäjää meni yli 1000 euron. Tapahtumassa oli paikalla noin 200 henkeä, joista rataa kiersi 50 juoksijaa. Eniten kierroksia kerrytti Aapo Tilli 35, Juuso Suortti 30 ja tyttöjen hopeasomman mitallijoukkue 26. Lisäksi monet lapset ja nuoret juoksijat 25-26 kierrosta. Mahtavaa tekemistä Haminassa.

Lisäksi Jämsästä ja Limingasta saatiin kuulla positiivisia uutisia. Limingassa tapahtuma järjestettiin koko perheen urheilupäivän yhteyteen, joka osoittautui hyväksi yhdistelmäksi. Huonosta kelistä huolimatta urheilupäivään ja KK-tapahtumaan osallistui arviolta 100 henkilöä, joista 30 asettui viivalle. Keräystulos tulee asettumaan 1000 ja 2000 euron välille. Seuran paras kerääjä oli Toni Keränen, joka kokosi 700 euroa.
Kaipolan Vire onnistui loistavasti omassa keräyksessään. Tulos 6140 euroa on tuplasti parempi kuin vuotta aikaisemmin.

,


Kunniakierros14_veve_aapo

,

  • Viikolla 21 hurja määrä tapahtumia, yhteensä 34
  • Vehmaan Kiisto, IF Sibbo-Vargarna, Lapin Veikot, Paimion Urheilijat, Toivakan Rivakka, Ypäjän Yllätys, Viitasaaren Viesti, Kyrkslätt IF, Åbo IFK friidrott, Pargas Idrottsförening, Kaustisen Pohjan-Veikot, Hartolan Voima, Orimattilan Jymy, Aavasaksan Urheilijat, Nivalan Urheilijat, Kangasniemen Kalske, Virkby Start, Lovisa Tor, Borgå Akilles, Haukivuoren Kisailijat, Paltamon Urheilijat, Leppävirran Viri, Hangö IK, Helsingfors IFK friidrott, Raision Kuula, Ristijärven Pyry, Raution Kisailijat, Kouvolan Urheilijat, Kauhavan Wisa, Vieremän Koitto, Raahen Vesa, Iitin Pyrintö, Ingå IF ja Muurasjärven Murto
  • Mielenkiinnon aiheena NÅID:n seurojen onnistuminen – jatkuuko hyvin alkanut keräys?