Ihamäki: Nezirin erän ajat eivät pidä paikkaansa

Ihamäki: Nezirin erän ajat eivät pidä paikkaansa

Aituri Nooralotta Nezirin kauden ensimmäisen 100 metrin aitojen juoksun jälkeinen riemu laimeni hieman, kun valmentaja Jussi Ihamäki arvioi jälkeenpäin videolta, että Clearmontissa Floridassa myötätuulessa syntynyt tulos 12,69 on mitattu väärin. 

Ihamäen laskujen mukaan Neziri juoksi hieman yli 13 sekunnin ajan.

– Minun mielestä sen erän tulokset eivät pidä paikkaansa. Ne näyttävät selvästi liian hyviä aikoja. Ihan varmaksi en toki voi mennä sanomaan, mutta mitä itse videolta mittasin ajat ovat noin 0,4-0,5 sekuntia väärin, Ihamäki sanoo.

Nezirin voittama 100 metrin aitojen b-finaali juostiin 2,6 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa, joten ennätyskelpoisia tulokset eivät olleet alkujaankaan.

 – Todennäköisesti Nooralotan aika oli noin 13,10:nnen luokkaa, joka sekin on erittäin hyvin kauden tässä vaiheessa juostuna, valmentaja arvioi.

– Parempi, että, virhe havaittiin, ettei tule sellaista tilanne, että Nooralotta juoksee alkukesän mittaan esimerkiksi 13,05:n aikoja ihmettelee, miksei mene kovempaan, kun jo keväällä syntyi tuollaisia aikoja.

Ihamäki ei ole ollut yhteydessä kisajärjestäjiin asiasta, vaan teki laskemat juoksun videon perusteella.

– Kyllä se 12,69 tuntui jo juoksun jälkeen ihan uskomattomalta.

Nezirin Floridan leiri jatkuu vielä huhtikuun loppupäiville, mutta leirin aikana hän ei enää kilpaile. Seuraavan kerran numerolappu on rinnassa toukokuun lopussa Ostravassa.

– Nyt palataan taas perusharjoittelun pariin, Neziri tuumi.

A-finaalin voitti Tiffany Porter ajalla 12,56. Hänen erässään myötätuulta oli 1,8 metriä sekunnissa, joten tulos on kauden kärkiaika.

Katso video: https://twitter.com/jussiihamaki

Tulospalvelu http://elitetiming.net/live-results/2015/20150418-pure/main.php?file_id=…