IF Raseborg räväytti NÅID:n piirinennätyksen! HSU komeasti yli 14 000€

IF Raseborg räväytti NÅID:n piirinennätyksen! HSU komeasti yli 14 000€

Viimeisen kahden viikon aikana on järjestetty reilut 50 Kunniakierros-tapahtumaa eri puolilla Suomea. IF Raseborg onnistui loistavasti nousten tulosrankingin toiseksi uudella seuraennätyksellä 30 935 euroa. Tulos on samalla myös NÅID:n uusi piirinennätys. Nyland-Åboland oli muutenkin hienosti esillä piirinä, kun Borgå Akilles ja HIFK Friidrott tekivät yli 10 000 euron tuloksen. Lisäksi Hangö IK teki mainion tuloksen ja uuden seuraennätyksen 6 602 euroa.

Uudenmaan piirissä onnistuttiin hienosti kolmen seuran voimin. Keski-Uudenmaan Yleisurheilu teki suurkerääjä Raimo Stenvallin johdolla vakuuttavan noin 21 000 euron tuloksen. Hyvinkään Seudun Urheilijat, joka on vahvassa yleisurheilunosteessa, lähes tuplasi viime vuotisen kirjaamalla taululle mahtavan reilun 14 000 euron tuloksen. Myös Riihimäellä Kunniakierros on otettu hyvin vastaan, viime vuotinen potti tuplattiin lukemiin 3200 euroa.

Alla raportteja onnistuneista keräyksistä:

18.5. Toivakan Rivakka onnistui hienosti vaikka sää yrittikin latistaa fiilistä. Koko iltapäivän kestänyt sade ei lannistanut seuraväkeä kiertämästä likomärän tiilimurskan ulkoreunoja koko tapahtuman ajan. Kokoon kertyi taas lähes 4 000 euroa ja tästä seuran KK-primus motor Terttu Marttila keräsi jälleen hienosti puolet, raportoi Harri Merta Keski-Suomesta.

19.5. Orimattilassa saatiin nauttia kauniista kevätsäästä ja Kunniakierros onnistui hienosti odotettua paremmin. Lapset, vanhemmat, edustusurheilijat sekä seura-aktiivit yllättivät aktiivisuudellaan ja innokkuudellaan. Keräyspotti oli tapahtuman päättyessä 4 880 euroa ja kun osa listoista on vielä palauttamatta, niin kokonaissumma nousee reilusti yli 5 000 euron. Orimattilan Kunniakierrosikoni Markku Rokala keräsi jälleen hirmuisella uurastuksellaan 2 020 euroa juosten 26 kierrosta kierrosmaksun ollessa 60 euroa, Veini Holopainen kertoi

20.5. Aavasaksan Urheilijat räväyttivät 6 145 euron tuloksen, joka on samalla uusi seuraennätys. Seuran suurkerääjä Jouko Lehmikangas (ka tilaston 60.) keräsi jälleen hurjan potin 5460 euroa ja 277 tukijaa. Eniten kierroksia juoksivat seuran KK-vastaava Jussi Herttuala 42 ja Marena Jääskö 30 kierrosta.

Glenn Lignell raportoi NÅID:sta mukavia tuloksia:
20.5. Borgå Akilles teki komean uuden seuraennätyksensä 10 050 euroa. Mukana oli noin 130 osanottajaa ja parhaat kerääjät olivat Ray Blomqvist 2 350 euroa sekä Lars Fagerholm 1450 euroa. 21.5. Hangö IK:n paranteli viime vuonna tekemäänsä ennätystä lukemiin 6 602 € (osa lomakkeista vielä palauttamatta). Keräykseen osallistui yhteensä 82 henkilöä ja parhaina kerääjinä hääri SM-mitalistit Emmy Airola 1560 € ja Jonna Berghem 1090 €. Molemmille henkilökohtaiset keräysennätykset. Emmyn osalta 1500 € laitettiin keräystavoitteeksi infotilaisuudessa ja tyttö otti siitä näyttävän kopin. 21.5. HIFK Friidrott oli saanut tapahtuman jälkeen kasaan 8 200 euroa, mutta arvio lopullisesta tuloksesta liikkui 13 000 euron tietämillä.

26.5. Keski-Uudenmaan Yleisurheilu sai uuden KK-vastaava Marko Cederin myötä positiivista lisäpotkua keräykseen ja tapahtumaan. Keräyksen tukijalka ja seuran KK-legenda Raimo Stenvall oli jälleen tosi mielellä mukana. Raimon hurja keräys ei jättäny ketään kylmäksi tänäkään vuonna. Yli 70-vuotias ja kaikkien aikojen kolmanneksi paras suurkerääjä näytti kovaa esimerkkiä muille juoksemalla 21 kierrosta ja keräämällä alustavasti 15 000 euron potin. Tapahtumassa oli paikalla avauspuheenpitäjänä Lauri Tarasti sekä Tuusulan kaupungin virkamiesjohtoa ja luottamushenkilöitä. Avauksen yhteydessä huomioitiin Stenvalllin merkittävä 33. vuoden ja yli 250 000 euron Kunniakierrosura. Paikalla oli myös Stenvallin ”oikea käsi” Aune Heikkinen, joka on auttanut Raimoa jo useampien vuosien ajan keräyksissä.

Ensimmäinen kierros juostiin Raimon tahdissa ja sen jälkeen kenttää kiersi tasainen nauha juoksijoita. Edustusurheilijoista paikalla olivat Nina Kelo, Mika Loikkanen, Noora Wallenius, Eveliina Määttänen, Petri Ihander, Saara Hakanen ja monta muuta valmentajineen. Eniten kierroksia sai kasaan Reijo Niemelä yli 30 kierroksella. Seuran kokonaistulos tulee ylittämään 20 000 euron rajan. Lisäksi tapahtumasta ja Raimosta löytyy juttu myös Keski-Uusimaa lehdestä, viestitti seuran tj Ani Viherlinna.

26.5. Hyvinkään Seudun Urheilijat onnistuivat loistavasti ja iskivät pöytään uuden seuraennätyksen. Tavoitteeksi asetettu 10 000 euron raja ylittyi hulppeasti ja uusi ennätys kirjataan luvuin 14 108 euroa. Keräystä ollaan jatkamassa vuoden loppuun saakka, joten numerot voivat vielä kaunistua. Tapahtumaan osallistui 53 kaiken ikäistä juoksijaa ja yhteensä kierroksia kertyi 997 eli 399 km. Myös tämä oli uusi seuraennätys. ”Aivan mahtava tulos! Osasin odottaa tavoitteen saavuttamista, mutta tämä yllätti minut täysin. Tässä näkyy seurassa vallalla oleva HSU:n henki -> Hyvässä Seurassa Urheilua. Tämäkin tulos on sen aikaansaannos”, totesi KK-vastaava Svea Kytölä. ”Saadut tuotot käytetään nuorisotoiminnan hyväksi, mm. tukemalla urheilijoiden leirityksiä, hankkimalla välineitä sekä panostamalla valmennukseen tekemällä yhteistyötä eri valmentajien kanssa yli seurarajojen. Myös ensimmäinen seuraleiri Pajulahdessa on tulossa syksyllä” kehui HSU:n puheenjohtaja Johannes Tarkiainen. Lähde HSU kotisivut.

26.5. Riihimäen Kiskon positiivisesta tempauksesta pääset lukemaan lisää täältä: http://www.riihimaenkisko.fi/yleisurheilu/kunniakierros/kunniakierros-2015/

26.5. Haapajärven Kiilojen keräys tuotti 4300 euroa. Paras kerääjä oli jälleen Noora Hedetniemi 2933 euroa, isoisänsä Aarne Hedetniemen avustaessa. Tapahtumaan osallistui noin 30 henkeä ja fiilis oli erinomainen. Keräystä ollaan vielä jatkamassa, kun muutama isompi tukija on hakusessa, tuumaili seuran KK-vastaava Ilkka Heinonen.

27.5. juostiin Kuusamon Erä-Veikkojen Kunniakierros mukavan lämpöisessä ja tuulettomassa säässä. 25 juoksijaa uurasti keräystulokseksi 4 694 euroa. Mukavan ja leppoisan tapahtuman avainkerääjiä olivat yu-valmentaja Reijo Jokinen 1 360 euroa ja monivuotinen kerääjä/juoksija Pekka Virtanen 720 euroa. Jos tulos olisi alkanut viitosella, olisimme olleet tyytyväisiä, mutta ihan hyvä näinkin, kommentoi seuran KK-vastaava Jaana Isopoussu-Liikanen.

28.5. IF Raseborg toteutti viime talvena asetetun kovan tavoitteen, 30 000 euron ylityksen. Uusi loistava seuraennätys kirjataan lukemin 30 935 euroa! Tulos on samalla komea uusi NÅID:n Seuran keräykseen osallstui 289 henkilöä ja näistä 159 oli syntynyt vuonna 2000 tai myöhemmin. ”> Glenn Lignell 4 035 € ”>Tammisaaren Rotary Club 2 492 €, ”>Otto Loukkalahti 1 320 € ja