IAAF tarkasti Tampereen MM-kisapaikat

IAAF tarkasti Tampereen MM-kisapaikat

Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) kuuden hengen delegaatio tutustui Tampereella kahden päivän ajan vuoden 2018 junioreiden MM-kilpailuiden järjestelyihin sekä kilpailu- ja majoituspaikkoihin. 

– IAAF:n puolelta visiittiä kuvailtiin lähtölaukaukseksi yhteistyörupeamalle, joka on edessä. Se sujui erinomaisen hyvässä hengessä, kertoi MM-kisojen pääsihteeri Elisa Hakanen.

IAAF:n puolelta paikalla olivat järjestön kilpailu- ja tapahtumapuolen johtohahmot Luis Saladie, Carlo de Angeli ja Paul Hardy sekä kilpailun tekniset delegaatit Keith Davies ja Mats Svensson sekä promootiopuolen koordinaattori Fanny Boquillet.

– Katsottiin läpi Ratinan stadion, harjoituskentät, lämmittelyalueet ja käytiin läpi urheilijoiden liikkumista ja muita kilpailun tekniseen läpiviemiseen kuuluuvia asioita, Suomen Urheiluliiton (SUL) kilpailupäällikkö Mika Muukka kuvasi kahden päivän rupeamaa.

– Kaikille jäi sellainen käsitys, että kilpailutekninen puoli on Tampereella hyvin hanskassa jo nyt, vaikka töitä on vielä paljon edessä, kun kyse on näin suuresta tapahtumasta.

Elisa Hakasen johdolla luotiin katsaus myös kaikkiin muihin kuin kilpailuteknisiin järjestelyihin.

– Kiersimme urheilijahotellit, käytiin läpi kuljetussuunnitelmia, akkreditointia, median majoitusta, mietittiin vähän avajaisia ja keskusteltiin hyvässä hengessä kaikesta mahdollisesta kisoihin liittyvästä. Tästä on hyvä jatkaa kisajärjestelyjä, Hakanen sanoo.

Alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut järjestetään Tampereen Ratinan stadionilla heinäkuussa 2018.