IAAF sulki vakavasta dopingrikkeestä tuomitut Vuoden urheilija -kisasta

IAAF sulki vakavasta dopingrikkeestä tuomitut Vuoden urheilija -kisasta

Urheilijat, jotka ovat urallaan saaneet rangaistuksen vakavasta dopingrikkeestä, on suljettu pois Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) Vuoden mies- ja naisyleisurheilija -äänestyksestä.

Vuosi sitten kahdesti dopingpannan kärsineen Justin Gatlinin mukana olo alustavassa listauksessa nostatti soraääniä. Kiekonheittäjä Robert Harting meni niin pitkälle, että ilmoitti boikotoivansa koko valintaprosessia.

Nyt IAAF viesti valintaprosessista tiedottaessaan sääntöjen muuttuneen: ”Urheilijat, jotka ovat saaneet tuomion vakavasta dopingrikkeestä, eivät voi tulla valituksi”, IAAF:n tiedotteessa todettiin.

Vuoden yleisurheilija julkistetaan IAAF:n gaalassa  Monacossa 28. marraskuuta. Vuosi sitten tuon tittelin vei seiväshypyn ME-mies Renaud Lavillenie.

Valintaprosessi on kolmivaiheinen: ensin IAAF:n sisältä valitaan yhdeksän urheilijaa, jotka edustavat eri yleisurheilun lajiryhmiä. Tuohon valintaan osallistuvat muun muassa liiton hallitus, jäsenliitot, komiteat IAAF:n kilpailujen johtajat ja urheilijoiden agentit.

Toisessa vaiheessa kymmenen asiantuntijaa valitsee yhdeksän urheilijan joukosta kolme mies- ja naisurheilijaa ja lopuksi IAF, eli Kansainvälinen yleisurheilusäätiö valitsee vuoden mies- ja naisyleisurheilijan.