IAAF Riossa: Paavo Nurmi Games nousi huippusarjaan

IAAF Riossa: Paavo Nurmi Games nousi huippusarjaan

Turun Paavo Nurmi Gamesin nousu Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n kilpailujärjestelmän kakkosportaalle World Challenge –sarjaan on varmistunut. Kilpailua järjestävän PN Turku Oy:n puheenjohtaja Ilkka Kanerva sai tiedon IAAF:n Riossa tekemästä päätöksestä lauantaina.

Ensi kesänä Turussa kilpaillaan 13. kesäkuuta. Silloin Nurmen syntymästä tulee kuluneeksi 120 vuotta

– IAAF on uudistamassa kilpailusarjojaan. Paavo Nurmi Games –kilpailu ja Paavo Nurmi Festivals -tapahtumakokonaisuus ovat herättänyt arvostusta. Olemme päässeet mukaan maailmanlaajuiseen huippusarjaan. Kiitos Turun kaupungille, Suomen Urheiluliitolle ja sponsoreille. Takana on neljän vuoden työ, mutta ilman isoa kumppaniverkostoa emme nyt olisi tässä tilanteessa, Kanerva sanoi.

– Olosuhdeasioissa meillä on ensi kesäksi vielä petrattavaa, jotta meidät koetaan laadukkaaksi myös tässä sarjassa.

IAAF:n kilpailujärjestelmän ykköskategoria on Timanttiliiga. World Challenge –kilpailut ovat niitä, joita katsotaan aina ensin, kun Timanttiliiga tarvitsee uutta verta.

– Hieno palkinto ja luottamuksen osoitus Turulle ja Suomelle. Se avaa uusia mahdollisuuksia kaikilla toimintasektoreilla, mutta tuo myös lisää vastuuta, PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen arvioi nousua huippusarjaan.

– Suhtaudumme haasteeseen nöyrän päättäväisesti. Uskon, että ensi kesän kisapäivässä, joka on Paavo Nurmen syntymäpäivä, on maagisen tarinan ainekset.

IAAF World Challenge 2017:

11.3. Australia, 16.5. Peking, Kiina, 20.5. Kingston, Jamaika,
21.5. Kawasaki, Japani,
3.6. Sao Bernardo, Brasilia,
3.6. Dakar, Senegal (tbc),
11.6. Hengelo, Alankomaat,
13.6. Paavo Nurmi Games, Turku, Suomi,
28.6. Ostrava, Tshekki,
14.7. Madrid, Espanja,
27.8. Berliini, Saksa,
29.8. Zagreb, Serbia,
3.9. Rieti, Italia