IAAF palautti kolmiloikkaaja Petrovan kilpailuluvan

Oletko jo ilmoittautunut seurakokoukseen

Kansainvälinen yleisurheiluliitto (IAAF) palautti bulgarialaiselle kolmiloikkaaja Gabriela Petrovalle tämän kilpailuluvan. Hän oli alustavassa kilpailukiellossa, koska hänen dopingnäytteestään löytyi jälkiä meldoniumin käytöstä. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters.

Petrova kertoi lopettaneensa aineen käytön syyskuussa. Hän jäi silti kiinni helmikuussa tänä vuonna tehdyssä testissä. Meldonium tuli kiellettyjen aineiden listalle tänä vuonna, mutta asiantuntijat eivät ole täysin varmoja siitä, kuinka kauan aine näkyy testeissä sen käytön lopettamisen jälkeen.

IAAF palautti Petrovan kilpailuluvan sen jälkeen, kun Kansainvälinen antidopingtoimisto Wada ilmoitti viime viikolla, ettei ole  täyttä varmuutta siitä kuinka nopeasti aine poistuu ihmisen kropasta. Daily Mail -lehden mukaan Wada hyväksyisi tietyn, vähäisen määrän ainetta näytteissä, jotka on otettu tämän vuoden tammi- ja helmikuussa.

– Nyt henki kulkee taas helpommin, Petrova totesi Reutersille.

Petrova, 23, on ensi kesän kisoissa yksi Kristiina Mäkelän kilpakumppaneista. Hän oli toissa talvena Prahan EM-halleissa toinen ja viime kesänä Pekingin MM-kisoissa neljäs. Kolme vuotta sitten hän voitti Tampereella 22-vuotiaiden EM-tittelin.