IAAF lopettaa 17-vuotiaiden MM-kilpailut

IAAF lopettaa 17-vuotiaiden MM-kilpailut

17-vuotiaiden MM-kilpailut poistuvat yleisurheilun kansainvälisestä kilpailuohjelmasta. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF päätti lopettaa MM-kilpailut ensi kesänä Nairobissa järjestettävien kisojen jälkeen.

Tuossa ikäluokassa nuorille on jatkossa tarjolla maanosien mestaruuskilpailut. Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Jorma Kemppainen tervehtii päätöstä tyytyväisenä. SUL linjasi jo aiemmin, että Suomesta lähetetään 17-vuotiaissa joukkue vain EM-kisoihin.

– Yleisurheilu on myöhäisen erikoistumisen laji, joten IAAF:n päätös sopii meille paremmin kuin hyvin, Kemppainen sanoo.

– Suomessa meillä on nuorten kilpailemisessa peruslinjauksena se, että 13-vuotiaille ja sitä nuoremmille suositellaan kilpailemista kaikissa yleisurheilulajeissa ja miksei myös muissa urheilumuodoissa.

– SM-kisoihin Suomessa pääsevät 14-15-vuotiaat, eurooppalaisiin kisoihin osallistutaan 16-17-vuotiaana ja MM-tason mittelöihin 18-19-vuotiaasta lähtien.

Kemppaisen mukaan 16-17-vuotiaille riittää hyvin kisoja ilman MM-kilpailuja.

– Suomessa tuolle ikäluokalle on joka vuosi tarjolla maaottelu Ruotsia vastaan, EM-kisat jokainen toinen sekä nuorten olympiafestivaalit joka toinen vuosi.