IAAF antoi kv. kilpailuluvan seitsemälle venäläiselle urheilijalle

IAAF antoi kv. kilpailuluvan seitsemälle venäläiselle urheilijalle

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF on antanut seitsemälle venäläiselle yleisurheilijalle luvan osallistua kansainväliseen kilpailutoimintaan. He kilpailevat ilman maatunnusta, eli he eivät edusta Venäjää, jonka liitto on edelleen erotettu IAAF:n toiminnasta. Vastaavan luvan IAAF on antanut aiemmin tänä vuonna jo kolmelle venäläiselle.

Nyt luvan saivat 110 metrin aitajuoksun hallitseva maailmanmestari Sergei Shubenkov, naisten korkeushypyn hallitseva maailmanmestari Maria Kutshina, toissa vuoden EM-hallien miesten korkeushypyn mestari Danijil Tsyplakov sekä talvella 570 ylittänyt seiväshyppääjä Illja Mudrov ja 465 viime kesänä ylittänyt naisseiväshyppääjä Olga Mullina. Myös nuoret kilpakävelijät Sergei Shirobokov, 18, ja Jana Smerdova, 19, saivat kilpailuluvan.

IAAF:ssä yksittäisten venäläisurheilijoiden kilpailulupia käsittelee elin, jossa istuvat Antti Pihlakoski, Robert Hersh ja Sylvia Barlag. Hyväksynnän voi saada urheilija, joka kykenee näyttämään olleensa riittävän pitkään uskottavan dopingtestauksen kohteena. 

Aiemmin tänä vuonna IAAF on antanut kilpailuluvan seiväshyppääjä Anzhelika Sidorovalle, joka voitti EM-tittelin 2014 ja EM-hallimestaruuden 2015. Myös pikajuoksija Kristina Sivkova ja moukarinheittäjä Aleksei Sokirskii saivat kilpailuluvan.