Hyvävireinen Eriksson jättää MM-hallit väliin, Ahkeralle tupla

Hyvävireinen Eriksson jättää MM-hallit väliin

Sandra Erikssonin kevättalvi jatkuu harjoittelun merkeissä. Hän ei juokse Portlandin MM-halleissa, vaikka hänellä oli raja rikottuna jo viime talvelta. 

Yhdeksän minuutin tulosraja meni rikki myös Tampereen SM-halleissa. Eriksson voitti 3000 metriä mainiolla halliajalla 8.59,77. Sitä paremmin ovat suomalaisista matkan hallissa Erikssonin lisäksi juosseet millään radalla vain Kristiina Mäki ja Carita Sunell.

– Tuntui ihan hyvältä, mutta on se aina tiukka juosta kovaa yksin, Eriksson tuumi.

SM-hallien 3000 metrin kilpailu oli kahden soolojuoksijan näytös. Ensimmäisen kilometrin 2.57:ään juossut Eriksson meni menojaan heti alusta lähtien. Rovaniemen Lapin Johanna Peiponen juoksi puolestaan koko matkan kakkosena ja yhtä yksin ilman kirittäjiä.

Peiposen aika 9.18,99 on parhaansa hallissa. 

– Läksin sellaista vauhtia, joka tuntui hyvältä. Perusjuoksu, Peiponen sanoi.

Eriksson juoksi hiljattain Tukholmassa mailin halli-SE:n. Hyvin kulki myös Tampereen 3000 metriä, mutta lyhyt hallikausi jäi silti tähän.

– MM-halleihin en lähde, Eriksson sanoi ja totesi, että Portlandiin lähtö olisi kiinnostanut vain jos Tampereella olisi syntynyt tuntuvasti parempi tulos.

Omaa halliennätystään kohensi juoksussa myös kolmanneksi ajalla 9.32,52 pinkonut HKV:n Minna Lamminen.

Ahkera juhli miesten 3000 metrillä

Miesten 3000 metriä oli Lahden Ahkeran näytös.

– Neljä miestä kuuden parhaan joukossa. Sitä sanotaan dominoinniksi. Terveisiä vaan muille. SM-viesteissä tavataan, Riku Marttinen vaisteli.

Marttinen oli kilpailussa toinen ajalla 8.21,35, kun edellispäivän 1500 metrillä pettynyt Ossi Kekki kiri mestariksi ajalla 8,20,90.

– Nyt kävi niin, että muut tekivät työn ja me korjasimme hedelmät, Marttinen kertasi juoksua, jossa Kekki nousi kirivoittoon Marttinen kannoillaan.

– Lauantainen 1500 metriä oli minulta ihan farssi, ei kulkenut mihinkään. Nyt 3000 metrillä juoksu oli helpontuntuista, Kekki kertasi.

Kekki oli pitkään sivussa kisoissa jalkapohjavaivan takia, mutta on tehnyt hallikaudella paluun. Sen huipensi mestaruus nykyisellä kotiradalla, sillä Kekki opiskelee hallintotieteitä Tampereella.

Lahden Ahkeran juoksijoista kuuden joukkoon mahtuivat myös viidenneksi ja kuudenneksi juosseet Martti Siikaluoma (8.24,60) ja Hannu Granberg (8.27,15). HKV:n Aki Nummela oli kolmas ajalla 8.21,56.

Kangas ja Ahola vireessä

Miesten kuularingissä Kankaanpään seudun Leiskun Arttu Kangas pyörähteli kolmannen perättäisen mestaruuden tuloksella 19,45. Laihian Lujan Timo Kööpikkä oli toinen työnnettyään 18,49.

Kuudenneksi sijoittunut Porin Yleisurheilun Eero Ahola työnsi 16,43, joka on 17-vuotiaiden kaikkien aikojen paras kotimainen tulos miesten kuulalla.

SM-hallien tulokset