Hyvää yleisurheilun supervuotta 2022!

Vuoden 2021 aikana olemme saaneet yleisurheilun parissa nauttia lukemattomista upeista urheilijoidemme esityksistä. Vuosi käynnistyi hienosti EM-halleissa, joista saimme upean triplan. Lotta Kemppinen, Kristian Pulli ja Ella Junnila palauttivat meidät vahvojen mitalimaiden joukkoon. Suomi näkyi ja kuului Euroopan yleisurheilupiireissä. Tokion olympialaiset eivät mitalia tuoneet, mutta urheilijamme esiintyivät pirteästi ja loivat vahvaa pohjaa tuleville vuosille. Sitä vastoin paralympialaiset ja nuorten arvokilpailut toivat yleisurheilulle todellisen jackpotin. Mitaleja ropisi ja pirteys tekemisessä loisti pitkälle.

Olemme jo kahden kesän kilpailukaudet eläneet poikkeusoloissa. Olemme selvinneet hyvin, mutta se on vaatinut kaikilta tekijöiltä erityisen paljon, ja totta kai jättänyt myös hampaankoloon monia toiveita ja tavoitteita, joita vaikkapa kisajärjestäjät olivat itselleen asettaneet. Kisat on upeasti urheilijoille järjestetty, mutta taloudellisesti ja toiminnallisesti niiden järjestäminen on ollut haastavaa. Haluan nostaa hatun korkealle kaikille seuratekijöillemme. Olette ottaneet haasteen vastaan ja halunneet ratkaista edessä olevat ongelmat, ja ennen kaikkea olette onnistuneet siinä. Tämä on ollut tapa, joka on vienyt lajiamme eteenpäin, ja antanut vahvan pohjan tulevaisuudelle. Toivon teille jaksamista jatkossakin.

Reilut kolme vuotta sitten nostin esille yhtenä isona asiana liiton talouden ”kivijalan” rakentamisen. Sitä siitä saakka totta vie olemme rakentaneetkin. Rakentaminen alkaa tuottaa tulosta, ja siitä ehkä parhaiten kertoo se, että se antaa meille mahdollisuuksia myös panostaa yhä enemmän tulevaisuuteen. Ei tietysti riittävästi ja onkohan tilanne koskaan kaikkien osalta riittävä, mutta suunta on oikea ja toivon, että saamme tätä linjaa jatkaa hallitusti vuosi vuodelta. Siihen meillä on nyt kaikki mahdollisuudet!

Ensi vuosi tulee olemaan meille todellinen yleisurheilun supervuosi. MM-kilpailut, EM-kilpailut ja Ruotsi-ottelu Olympiastadiolla ovat vain jäävuoren huippuja vilkkaasta yleisurheilukesästä. Haastan kaikki yleisurheilun seuraajat, kannattajat ja seuraihmiset mukaan syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna stadikalle. Meillä on yhdessä yksi yhteinen tavoite täyttää Olympiastadion. Ja jos me yleisurheiluihmiset emme ole paikalla, kuinka voimme olettaa, että muutkaan tulisivat. Tämä on nyt meidän yhteinen talkoomme yleisurheilun eteen ensi vuonna.

Kiitän teitä kaikkia vuodesta 2021 ja toivotan sydämestäni teille menestystä yleisurheilun supervuoteen 2022!

Harri Aalto

toimitusjohtaja

Suomen Urheiluliitto ry