Hyryläisen olympiaprojekti aikataulussa, Manninen ennätysvauhdissa

Hyryläinen ennätysjahtiin Dubaissa

Anne-Mari Hyryläisen olympiaprojekti etenee aikataulussa. Hyryläinen oli 20:s ja nopein suomalainen naisten EM-puolimaratonilla Amsterdamissa ajalla 1.13.13. Joukkuekilpailussa Suomen naisten trio oli kahdestoista.

– Reitti ei ollut hirveän nopea. Oli paljon siltoja ja jonkin verran mukulakiveä, josta en tykännyt, mutta olen tyytyväinen aikaan. Reitti huomioiden se oli samaa tasoa kuin Ra’s al Khaimassa, Hyryläinen sanoi.

Hän vertasi juoksuaan helmikuiseen kilpailuun Arabiemiraatteissa, jossa hän juoksi ennätyksensä 1.12.27.

Amsterdamista Hyryläinen jatkaa Saksaan ja sieltä Portugalin Monte Gordoon jatkamaan valmistautumista Rio de Janeiron olympiamaratonille. Rion kisaa ajatellen Amsterdamin puolimaraton jätti Hyryläiselle levollisen olon. Kestävyyskunto on kohdallaan.

– Kisan lopussa, kun yritin kiristää kahdelle viimeiselle kilometrille, tuntui että oli maratonmoodi päälle. Samaa vauhtia olisi voinut jatkaa vaikka kuinka, Hyryläinen kertaili.

Manninen sai kunnon yöunet

Laura Mannisen, 43, uran ensimmäinen EM-tason arvokisajuoksu tuotti oman ennätyksen 1.14.16 ja 35. sijan. Aiempi ennätys oli 1.14.44.

– Kiitos kuuluu Pentti Niemellä ja miehelleni Matille, Mononen hehkutti maalissa.

Joukkueena hierojana Pentti Niemi sai Mannisen jalat vetreään juoksukuntoon, aviomies taas tuli huolehtimaan siitä, että Manninen sai kisaa edeltäneenä yönä levollisen unen.

– Mies tuli omasta hotellistaan ja kutitteli jalkapohjia, ja minä sai yön nukuttua hyvin, Manninen hymyili.

Kilpailussa Manninen ei aivan pysynyt suunnitelmassaan ”aloittaa loppukiri heti lähdöstä”.

– Vähän himmasin vauhtia juoksun alussa, mutta normaali, vahva juoksu, kun ennätyksestä lähti sekunteja. Siinä matkalla ajattelin, että tuon ohitan 7. kilometriin mennessä ja tuon 10 kilometrin jälkeen ja sitä rataa, Manninen kertaili.

Manninen nähdään Oulun Kalevan kisoissa 10 000 metrillä. Syksyllä hän saattaa kokeilla vauhtiaan maratonilla.

Lamminen tsemppasi joukkueen eteen

Minna Lamminen oli maalissa 67:s ajalla 1.17.48. Hän koki maalissa lämpöhalvauksen oireita ja pyörtyi, mutta sai nopeasti ensiapua ja tokeni heti.

– Juoksu meni hyvin seitsemään kilometrin asti. Sen jälkeen oli huimausta, mutta päätin sinnitellä maaliin, kun tässä oli myös joukkuekilpailu, Lamminen kertasi.


Naisten puolimaratonin voitti kokenut portugalilainen Sara Moreiro, 30, ajalla 1.10.17. Hän on juossut urallaan tukun EM-hallimitaleita ja on tällä kaudella pinkonut puolimaratonin kahdesti aivan tunnin ja 10 minuutin pintaan.

Italian Veronica Inglese oli toinen ajalla 1.10,35 ja Portugalin Jessica Augusto kolmas (1.10.55). Portugali ja Italia veivät kärkipaikat myös naisten joukkuekilpailussa.

Järvenpää: Syksyllä tosikova aika

Miesten kilpailussa Jarkko Järvenpää ei saanut irti kuntonsa mukaista suoritusta. Hän oli 50:s ajalla 1.07.21.

– Eka kymppi meni ok. Kolmen minuutin kilometrivauhti tuntui helpolta. Sitten vauhti ehkä vähän haukkasi, Järvenpää kertoo.

Järvenpää yritti puolimatkan jälkeen pysyä Ruotsin Mikael Ekvallin (14:s/1.04.28) ja Mustafa Mohamedin (21./1.05.11) kyydissä, mutta totesi, ettei se onnistui ja antoi juoksun rullata loppumatkan.

– Juoksen työmatkatkin kovempaa kuin tuon viimeisen kympin, mutta en aio luovuttaa. Haluan juosta vielä syksyllä tosikovan ajan puolimaratonilla, Järvenpää totesi.

Sitä ennen Järvenpää lähtee pitkille ratamatkoille Kalevan kisoissa ja haluaa juosta ne myös kotiradallaan Ratinassa syksyn Ruotsi-ottelussa.

Miesten kilpailun voitti sveitsiläinen Abraham Tadessa. Hän on alkujaan eritrealainen, mutta on asunut nykyisessä kotimaassaan jo kaksitoista vuotta. Hän on tällä kaudella juossut maratonin huippuaikaan 2.06.40 ja voitti EM-puolimaratonin ajalla 1.02,03.

Toiseksi kilpailussa juoksi viime vuonna kenialaisesta turkkilaiseksi kansalaisuuttaan vaihtanut Kaan Kigen Özbilen ajalla 1.02.27. Italian Daniele Meucci oli kolmas (1.02.38)

 

 


laura_manninen_4343.jpg

Laura Manninen oli viime vuonna Suomen edustajana EM-puolimaratonilla.