Hyryläinen voitti Bukarestissa ja suuntaa Tukholman maratonille

Pekingin MM-kilpailuiden maratonille jo valittu Helsingin Jyryn Anne-Mari Hyryläinen voitti kansainvälisen Bukarestin puolimaratonin uudella ennätyksellään ja kauden kotimaisella kärkiajalla 1.15.03. Hyryläisen tulos on Suomen kautta aikain kahdeksanneksi paras.

Hyryläisen valmistautuminen Pekingin MM-maratonille on hyvässä vormussa. Helsingin Jyryn juoksija voitti Bukarestin puolimaratonin naisten sarjan ennätyksellään ja kauden kotimaisella kärkiajalla 1.15.06. Hyryläisen tulos on Suomen kautta aikain kahdeksanneksi paras.

– Pikkuisen huolestutti ennen kilpailua, kun tulin sinne suoraan kuukauden vuoristoleiriltä Keniasta. Lihaksisto oli vähän väsyneen oloinen, mutta ihan hyvin olin palautunut. Juoksu oli voimakkaan tuntuista, Hyryläinen sanoo.

Hyryläinen juoksi kahdeksasta kilometristä maaliin yksin. Kilpailu oli hänelle osa valmistautumista elokuiselle MM-maratonille. Työ jatkuu 30. toukokuuta Tukholman maratonilla, joka on Dubaissa asuvalle ja alkujaan tamperelaiselle juoksijalle ennen muuta kova harjoitus ja kilpailukokemuksen kartuttamista.

– Tarkoitus on juosta Tukholmassa niin, että palaudun siitä mahdollisimman nopeasti. Se tarkoittaa, että otan alkumatkan maltilla, enkä lähde hakemaan ennätystä, Hyryläinen sanoo.

MM-joukkueeseen jo valitun Hyryläisen, 36, puolimaratonin ennätys ennen Bukarestin kilpailua oli 1.17.08. Maratonennätyksensä 2.35.17 hän juoksi tammikuussa Dubaissa.