Hyryläinen teki ennätyksen ja rikkoi MM-rajan: "Upea fiilis"

Hyryläinen teki ennätyksen ja rikkoi MM-rajan: "Upea fiilis"

Anne-Mari Hyryläinen pinkoi ennätyksensä 2.32.19 Dubain maratonilla ja sijoittui 10:nnneksi.

Hyryläisen aika rikkoo elokuisten Lontoon MM-kisojen tulosrajan 2.36.00 ja nostaa juoksijan kotimaan kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi. Hyryläisen aiempi ennätys oli 2.34.12.

Hyryläinen juoksi puolimatkaan kahden ja puolen tunnin loppuaikaan tähtäävää vauhtia. Toisella puolisko vauhti hieman hyytyi. 

– Upea fiilis. Juoksu meni nappiin, vaikka tuo toinen puolisko matkasta sujui vähän hitaammin. Pystyin vielä viimeisellä kahdella kilometrillä rutistamaan ihan hyvin. Ja kun ennätys paranee noin paljon, pitää olla tyytyväinen, Hyryläinen riemuitsi.

Dubaissa juostiin odotettua lämpimämmässä säässä. Lähdössä lämpötila oli 21 astetta ja maalissa noin 24 astetta. Hyryläinen juoksi kilpailussa 30 kilometriä kenialaisen treenikaverinsa kanssa, mutta tämä keskeytti sen jälkeen jalkavaivojen takia.

– Viimeisellä 12 kilometrillä ei ollut vetoapua, Hyryläinen kertaili.

Nagu IF:n riveissä kilpaileva Hyryläinen juoksee kevättalven kuluessa vielä puolimaratonin Arabiemiraateissa ja kaksi katukisaa.

– Sen jälkeen juoksen mahdollisesti maantiejuoksun SM-kilpailun Suomessa keväällä. Kaikki kevään kilpailusuunnitelmat ja leirit on mietitty, mutta lopullisesti ne lyödään valmentajan kanssa lukkoon vasta nyt, kun tämä kisa on juostu, Hyryläinen sanoi.

Naisten kilpailun voitti etiopialainen Worknesh Degefa. Hän vei uransa ensimmäisen maratonin loistoajalla 2.22.36. Toiseksi juoksi Etiopian Shure Demise ajalla 2.22.57.

Myös Laura Mannisen piti juosta Dubain maraton, mutta viimeiset pari viikkoa kiusannut pakaravaiva esti kilpailemisen.

– Kipu oli verryttelyssä sen verran viiltävä, että en startannut, Manninen sanoi.

Tola miesten ykkönen, Bekele keskeytti

Miesten kilpailun voitti etiopialainen Tamirat Tola. Rion olympiakisojen 10 000 metrin pronssimitalisti juoksi ennätyksensä 2.04.11 ja kuittasi 200 000 dollarin palkinnon voitosta, mutta jäi täpärästi 50 000 dollarin bonuksesta, joka olisi tullut kahden tunnin ja neljän minuutin alituksesta.

Etiopialainen mestarijuoksija Kenenisa Bekele lähti tavoittelemaan ME-tulosta, mutta keskeytti hieman puolenvälin jälkeen vasemmassa jalassa olleeseen vaivaan. Bekele tuli puoliväliin ajassa 1.02.48, mutta oli jo hyvän matkaa kärkiryhmää perässä.

Toiseksi miesten kilpailussa juoksi Etiopian Mule Washihun, 23, ajalla 2.06.46.

tuloksia