Hyryläinen: ”Loppu tuli taistellen”

Hyryläinen: ”Loppu tuli taistellen”

Anne-Mari Hyryläinen teki naisten MM-maratonilla hyvän suorituksen, vaikkei toiveissaan olleeseen ennätykseensä yltänytkään. Hyryläinen oli kilpailussa 25:s ajalla 2.35.33. Hän oli 25 kilometriin asti ennätysvauhdissa, mutta sen jälkeen tuli hieman hitaampi vitonen ja alkuvauhti hiipui. Lopun Hyryläinen juoksi pääasiassa yksin, mistä johtuen myös tuuli vaikutti juoksuun.

– Alku oli hyvä, pääsin hyvin mukaan ryhmään. Juoksu tuntui rennolta. Sitten ryhmä hieman kiskaisi, ja sen jälkeen juoksin paljolti yksin. 25 kilometrin kohdalla tuli sellainen huonompi hetki, pääsin sen yli ja loppu tuli taistellen, Hyryläinen summaili.

Hän kehui MM-maratonin puitteita.

– Reitti oli ihan hyvä ja tunnelma todella upea. Paljon suomalaisia ja muutenkin hyvä kannustus. Huomaa, että tämä on sporttikaupunki. Tykkäsin muutenkin reitistä, mutta kun tipahdin ryhmästä, tuuli vaikeutti juoksemista aika lailla.

Hän oli kilpailussa seitsemänneksi paras eurooppalainen.

– Se antaa hyvin motivaatiota jatkaa ensi kauteen ja EM-kisoihin, hän sanoi.

Myös valmentaja Simo Wannas oli tyytyväinen näkemäänsä.

– Oli hyvä suoritus. Yleisesti ottaen miesten ja naisten kisassa reitti hidasti tuloksia odotettua enemmän. Alku saattoi olla ehkä hieman liian nopea, mutta Anne-Mari pystyi hyvin tulemaan juoksun loppuun, Wannas sanoi.

Hyryläinen sanoi tekevänsä jatkosuunnitelmia parin viikon päästä.


hyrylainen_anne-mari_lontoo-2.jpg