Hyryläinen kolmas ennätyksellään Berliinissä: Juoksu tuntui vahvalta

Hyryläinen kolmas ennätyksellään Berliinissä: Juoksu tuntui vahvalta

Anne-Mari Hyryläinen juoksi kolmanneksi ennätyksellään 1.11.04 Berliinin puolimaratonilla sunnuntaina ja kiri kotimaan kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi. Hyryläisen, 39, edellinen ennätys oli helmikuussa Arabiemiraateissa juostu 1.11.10. 

– Kunto oli näköjään hyvä, vaikka nyt en odottanut, että juoksisin ennätykseni. Hiljattain päättynyt vuoristoleiri Keniassa meni hyvin, mutta nyt ei ollut sellaista tuntumaa, että pystyisin ennätykseen, Hyryläinen sanoi.

Berliinin puolimaratonin Hyryläinen aloitti lujaa. Ensimmäisen 10 kilometriä hän juoksi ajassa 33.08, mutta vauhti hiipui toisella puolikkaalla.

– Tiesin etukäteen, että ensimmäisen yhdeksän kilometrin aikana on myötätuuli ja vastaavasti lähes koko loppumatkan on sitten vastatuulta. Se selittää tuota juoksun alun ja lopun välistä eroa, mutta kuten sanottu, se oli tiedossa etukäteen, Hyryläinen sanoo.

– Kaikkiaan olen ihan tyytyväinen kilpailuun. Juoksu tuntui vahvalta loppuun asti.

Kilpailun voitti Etiopian Kejeta Melat ajalla 1.09.04. Sveitsin Martina Strähl oli toinen 26 sekuntia hitaampana ajalla 1.09.30.

Hyryläisen kilpailukausi jatkuu toukokuussa Lontoossa 10 000 metrin ratajuoksulla. Tuosta kilpailusta kuten aiemmin helmikuiselta Arabiemiraattien ja Berliinin puolimaratoneilta haetaan vauhtia maustamaan Berliinin elokuiselle EM-maratonille tähtäävää harjoittelua.

Hyryläinen juoksi tammikuussa maratonin ennätyksekseen 2.28.53. Hänet on jo valittu elokuisten EM-kisojen joukkueeseen.

Berliini, Saksa:

Kv. Puolimaraton:

Naiset, puolimaraton: 1) Kejeta Melat 1.09.04, 2) Martin Strähl Sveitsi 1.09.30, 3) Anne-Mari Hyryläinen Suomi 1.11.04 (kkk).

Miehet, puolimaraton: 1) Erick Kiptanui Kenian 58.42 (sivuaa, kk), 2) Emmanuel Kiprono Kenia 1.00.29, 3) Richard Mengich Kenia 1.00.36.