Hyryläinen haki Kenian leiriltä vauhtia helmikuun puolimaratonille

Hyryläinen haki Kenian leiriltä vauhtia helmikuun puolimaratonille

Anne-Mari Hyryläisen taival kohti kevään maratonia jatkui kolmen viikon vuoristoleirileirillä Kenian Itenissä. Sydäntalven leiri tutuissa maisemissa täytti juoksijan toiveet.

– Leiri sujui tosi hyvin. Sain juostua ennätysmäärän kilometrejä mäkisessä maastossa, eli juuri sitä mitä tarvitsin. Tuli tehtyä myös muutama hyvä ratatreeni, Hyryläinen kertoo.

Hyryläisen kanssa Itenin korkeanpaikan harjoituskeskuksessa (HATC) harjoitteli samaan aikaan kenialaisten ohella varsin kansainvälinen juoksijajoukko.

– Siellä oli paljon olympialaisiin valmistautuvia juoksijoita, esimerkiksi Turkin maajoukkuejuoksijoita. Brittien maajoukkue saapui paikalle juuri, kun olimme lähdössä. Tällä kertaa siellä oli myös kilpakävelijöitä sekä ihan taviskuntoilijoita, jotka viettävät lomansa juoksun ja kuntoilun merkeissä. Hauska sekoitus ihmisiä, Hyryläinen sanoi.

– Itse viihdyin keskuksessa todella hyvin. Siellä on hyvät fasiliteetit urheilijoille: 25 metrin uima-allas, kuntosali ja sauna. Tarjolla on myös hierontaa ja terveellistä ruokaa. Mitä muuta urheilija voisi tarvita.

Hyryläisen valmentaja Simo Wannas asuu Keniassa. Se ei kuitenkaan ole ainoa syy miksi Hyryläinen tykkää juostaa vuoristoleirinsä Itenissä.

– Yksi syy palata HATC:iin aina uudelleen on kylän askeettisuus ja raikas vuoristoilma. Vapaa-ajan viihdykkeitä ei paljon ole, joten tulee levättyä todella hyvin. Itenin kylältä löytyy pari pientä kauppaa ja tori mutta siinäpä se sitten onkin, Hyryläinen sanoo. 

– On todella rentouttavaa päästä Dubain suurkaupungista raikkaaseen ilmaan ja rennon maalaiselämän keskelle. 

Hyryläisen mukaan treenileirillä oli myös tuttua juoksuseuraa.

– Kävin juoksemassa yhden pitkistä lenkeistä Eldoretissä Ruotsin Isabellah Anderssonin. Se oli oikein hieno lenkki.

Puolimaraton helmikuussa

Hyryläinen juoksee helmikuussa Arabiemiraattien Ras al-Khaimahissa puolimaratonin. Siihen hän valmistautuu kotonaan Dubaissa.

– Ennen puolimaratonia edessä on muutama 10 kilometrin maantiekisa ja tiukkaa treeniä, nyt kun alla on hyvä vuoristoleiri, Hyryläinen sanoo.

–  Maaliskuussa olisi sitten tarkoitus palata takaisin Iteniin ja viettää silloin viisi viikkoa korkealla ja valmistautua kevään maratonille.

Kauden päätavoite Hyryläisellä on Rio de Janeiron olympiamaraton.

 


shoe4_afrika-juoksukilpailu_itenissa-1.jpg

Shoe4Africa -naisten juoksukilpailu Itenissä jouluaattona.