Hyryläinen ennätysvauhdissa Hampurissa, Lamminen 20:s

Hyryläinen teki ennätyksen ja rikkoi MM-rajan: "Upea fiilis"

Anne-Mari Hyryläinen juoksi Hampurin maratonilla ennätyksensä 2.34.12. Se vei hänet kilpailussa 11. sijalle. Jos Hyryläistä ei olisi jo valittu Rio de Janeirossa kilpailevaan olympiajoukkueeseen, hän olisi noussut sinne myös Hampurin tuloksella, joka rikkoi olympiatulosrajan 2.36.00. 

Uransa ensimmäisen maratonin juossut Minna Lamminen teki Hampurissa ajan 2.48.38 ja oli 20:s.

Hyryläisen, 37, edellinen maratonennätys oli 2.35.17. Se syntyi viime vuonna Dubaissa. Tuo aika vei myös huipputason vuoristokiipeilijänä menestyneen juoksijan Pekingin MM-kisoihin, jossa hän oli maratonilla  29:s (2.41.59).

Hyryläinen teki aiemmin tänä vuonna puolimaratonin ennätyksensä Arabiemiraattien Ra’s al Khaimassa juostuaan ajan 1.12.27. Hampuriin hän lähti jahtaamaan maratonennätystä ja pysyi suunnitelmassaan. Hän oli kirkkaasti ennätysvauhdissa jo puolimatkassa, jonka hän ohitti ajassa 1.16.33.

– Läksin juoksemaan kahden tunnin ja 33 minuutin loppuaikaa, ja se menikin hyvin aina viimeiselle kymmenelle kilometrille asti. Sen aikana vauhti vähän hidastui, mutta siinä oli myös aika kova vastatuuli. Se vaikutti, Hyryläinen sanoi.

– Kaikkiaan juoksu meni hyvin. Kesää ja olympialaisia ajattelen, kaikki on aikataulussa.

Helsingin Jyryä edustava Hyryläinen asuu Dubaissa, mutta leireilee paljon Keniassa, jossa hänen valmentajansa Simo Wannas asuu. Hyryläinen on valittu myös Amsterdamin EM-kisojen puolimaratonille.

Helsingin Kisa-Veikkoja edustava Lamminen, 33, alitti Amsterdamin EM-kisojen puolimaratonin tulosrajan hiljattain Haagissa. Hän juoksi silloin tuulisessa ja sateisessa säässä ennätyksensä 1.14.15. Hampurissa Lamminen käytti puolimatkaan hieman reilun tunnin ja 18 minuuttia, mutta loppumatkasta vauhti hiipui.

KU-58:n Sari Juuti oli Hampurissa 25:s ajalla 2.53.47.

Naisten kilpailun voitti kokenut etiopialaisjuoksija Meselech Melkamu ajalla 2.21.54. Ratajuoksijana hän on voittanut muun muassa 10 000 metrin MM-hopeaa. 

Myös miesten kilpailun voitto meni Etiopiaan Tesfaye Abera voitti kilpailun ajalla 2.06.58. Hän juoksi matkan aiemmin tänä vuonna Dubaissa huippuaikaan 2.04.24.

Tuloksia