Hyppykarnevaaleilla kilpaillaan Heikki ”Hessu” Hervan muistolle

Lempäälän Hyppykarnevaalien A-kilpailut kunnioittaa keväällä kuolleen kolmiloikkaaja ja valmentaja Heikki ”Hessu” Hervan muistoa.

Herva oli kantava voima, kun Hyppykarnevaalia rakennettiin nykymuotoiseksi korkeus- ja pituushypyn ja kolmiloikan yhteiseksi lajikarnevaaliksi Lempäälään. Karnevaalien pääkilpailu kantaa jatkossa nimeä Hervan Leiskaukset.

Hyppykarnevaalien järjestäjinä toimivat Yliastujat ry. ja Lempäälän Kisa Yleisurheilu ry.  Herva oli Yliastujien perustajajäsen ja keskeinen toimija yhdistyksessä. Herva oli muun muuassa ideoimassa Yliastujien vastuulla olevaa Suomen Urheiluliiton nuorten kolmiloikkaajien talven maajoukkueleiritystä, joka alkoi 2016.

Yhdistystoiminnan lisäksi Herva valmensi nuoria kolmiloikkaajia. Hervan viimeisin valmennettava oli 22-vuotiaiden kolmiloikan Suomen mestaruuden voittanut Janita Leppäranta.

Herva sai Opetus- ja Kulttuuriministeriöltä huhtikuussa Suomen Urheilun ja Liikunnan Kultaisen ansioristin. Päivätyönsä hän teki Jyväskylän Liikuntatieteellisessä tiedekunnassa hallintopäällikkönä.

Omalla kolmiloikkaajan urallaan Herva sijoittui kahdenneksitoista Helsingin EM-kisoissa 1994 tuloksella 16,08. Suomen mestaruuden hän voitti ulkoradoilla neljä ja sisäradoilla kolme kertaa. Herva hyppäsi ennätyksensä 16,57 vuonna 1994.

Artikkelin kuvassa Heikki Hervan (toinen oikealta) kanssa Yliastujien talven leirillä Johan Meriluoto, Tuomas Sallinen ja Ringa Ropo.