Hurskeen välierävauhti hiipui aidan kolhmiseen:  ”Harmittaa, olen paremmassa kunnossa kuin koskaan”

Reetta Hurske ei saanut hyvää juoksuvirettään esiin Eugenen MM-kilpailujen naisten 100 metrin aitajuoksun välierissä kolhittuaan aitaa juoksun lopussa. Hurske oli eränsä kahdeksas ajalla 13,15.

– Totta kai harmittaa. Tiedän, että olen paremmassa kunnossa kuin koskaan, mutta vielä on Kalevan kisat ja EM-kisat ja toivottavasti sen jälkeen vielä jotain kisoja, Hurske sanoi.

Hurske pääsi hyvin liikkeelle, mutta kolhi kahdeksatta aitaa.

– Tuntui, että reagoin hyvin ja pääsin hyvin liikkeelle. Alkupäässä oli vähän tahmeaa muutamat välit. Sitten tuntui, että sain ihan hyvin rytmistä kiinni, Hurske sanoi.

– Sain juoksuun imua, mutta sitten jossain loppupäässä kolisi. Lopun yritin vain pysyä pystyssä. Sitä en osaa sanoa, miksi kolisi. Tuliko ponnistus lähelle aitaa vai eikö vain ponnistus tullut niin hyvin, ettei vienyt aidan yli.

Finaaliin Eugenen välieristä tarvittiin 12,50. Tulostaso oli korkeampi, kuin kertaakaan aiemmin.

– Veikkaus oli, että tarvitaan 12,70 loppukilpailuun, mutta tarvittiin kaksi sekunnin kymmenystä parempi aika, Hurske tuumi.

Tobi Amusan juhli maailmanennätystä 12,12.

ME ei yllättänyt Hursketta: ”Amusanilla on aika hyvä tekniikka”

Hurske juoksi viimeisessä erässä ja kuuli ennen radalle tuloa, että ensimmäisessä erässä syntyi maailmanennätys, kun Nigerian Tobi Amusan voitti erän ajalla 12,12.

Amusan kohensi Yhdysvaltain Kendra Harrisonin ME:tä 0,08 sekuntia. Myös Harrison juoksi samassa erässä Amusanin kanssa loistotuloksen 12,27.

– Olin kokoontumishuoneessa käymässä vessassa, kun kuului kauhea huuto ja sitten näin tuloksen, Hurske kertoi.

Hursketta Amusanin ennätys ei yllättänyt.

– Amusanilla on aika hyvä tekniikka eikä ole kauhean suurikokoinen juoksija. Hän on hyvä myös 60 metrillä. Sekin kulkee aika kohtuullisesti, Hurske sanoi.