Hurskeella riemuikkain tuuletus, Neziri ja Lakka EM-hallivireessä

Hurskeella riemuikkain tuuletus

Naisten 60 metrin aitojen alkuerissä nähtiin Jyväskylän SM-hallien riemukkain tuuletus, kun Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske alitti EM-hallien tulosrajan ennätyksellään 8,17.

Finaalissa Hurske ja aiemmin EM-hallien tulosrajan juossut Tampereen Pyrinnön Lotta Harala ottivat vilppilähdön ja siirrettiin radan sivuun. Turun Urheiluliiton Nooralotta Neziri juoksi jo kuudennen mestaruuden kauden kotimaisella kärkiajalla 8,08.

Nezirin mukaan aika antoi uskoa siihen, että maaliskuisiin EM-halleihin kannattaa lähteä, vaikka hallikausi on ollut tahmea.

– Jos ei olisi mennyt näin kovaa, olisin miettinyt kannattaako lähteä. Euroopan taso on ollut tänä vuonna kova, kahdesti EM-hallien finaalissa juossut Neziri sanoi

Nezirin mukaan kaksi vilppilähtöä söivät tehoa finaalijuoksusta.

– Kyllä sen huomioi, että oli starttaamassa kolmatta kertaa. Olin valmistautunut lähtemään kovaa, kun vieressä piti olla kaksi kovaa lähtijää. Kun ei enää ollut, piti alkaa tsempata itseään, Neziri totesi.

SM-hallien hopea ja pronssi menivät Espoon Tapioiden Saga Kivekkäälle (8,49) ja Joensuun Katajan moniottelijalle Hertta Heikkiselle (8,63).

Lakka: Tuli mitä haettiin

Miesten 60 metrin aidoissa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakka vei vaivatta mestaruuden ajalla 7,84.

– Neljäs perättäinen mestaruus lämmittää, vaikka aika olisi voinut olla parempi. Saatiin sitä mitä haettiin, Lakka tuumi.

Lakan mukaan EM-halleihin lähtöä harkitaan valmentaja Antti Haapakosken kanssa.

JKU:n Ilari Manninen varmisti kisojen järjestävälle seuralle pika-aidoista tuplamestaruuden ennätyksellään 8,10. HKV:n Samuel Rautapalo oli kolmas (8,18).

 

 


Reetta Hurske