Hurske varmalla juoksulla välieriin: Lähtö oli varovainen, en saanut siihen imua

Reetta Hurske eteni varmalla juoksulla Glasgow´n MM-hallien 60 metrin aitojen välieriin, jotka juostaan tänään sunnuntaina kello 21.40 Suomen aikaa.

Hurske oli alkuerässään toinen talven kotimaisella kärkiajalla 7,97 ja otti suoran jatkopaikan. Erän voitti Irlannin Sarah Lavin ajalla 7,90.

– Lähtö oli varovainen, enkä saanut siihen sellaista imua kuin normaalisti. Mutta kauden paras juoksu, joten kai siihen pitää olla tyytyväinen, Hurske sanoi.

Hurske veisteli ottaneensa omassa mielessään vilppilähdön ennen varsinaista starttia edellisen erän lähtökomentoja ja -laukausta kuunnellessaan. Se saattoi tuoda varovaisuuden starttiin.

– Kuuntelin aiempien erien lähetyksiä ja tein niin, että nousin aina vähän varpailleni valmiit-komennolla ja sitten ponnistin. Nyt olin jo ponnistuksesta alhaalla, kun pyssy pamahti, Hurske muisteli omaa eräänsä edeltäneen erän lähetyksen mallailuaan.

Hurske välieristä: Täytyy olla rohkeampi

Hurske oli kauden parhaallaan alkuerien 10. nopein. Hän arveli, että välieristä finaaliin tarvitaan selvästi parempi aika. Sitä Hurske ei kuitenkaan hae riskillä.

– Olen riskiä joskus kokeillut, mutta nyt ne haavat ovat juuri umpeutuneet. Täytyy olla rohkeampi. 7,97:llä välieristä ei jatkoon päästä, Hurske sanoi.

Puolan Pia Skrzyszowska juoksi alkuerien kärkiajaksi 7,80. Ranskan Cyréna Samba-Mayela ja Hollannin Nadine Visser olivat toiseksi ja kolmanneksi nopeimmat ajoi 7,81 ja 7,85. Tänä talvena ME:n 7,67 juossut Bahaman Devynne Charlton aitoi oman eränsä voiton ajalla  7,93.

Tulokset