Hurske vakuuttavasti välieriin: ”Halusin juosta kovempaa” – Korte jatkoon – Säärivaiva söi Haralan vauhtia

Ennakkosuosikin paineet eivät näkyneet Reetta Hursken otteissa Istanbulin EM-kisojen 60 metrin aitojen alkuerissä.  Hurske aitoi välieriin erävoitolla ja alkuerien toiseksi nopeimmalla ajalla 7,93.

– Tietyllä tavalla nyt on vapautunut tunne, mutta eihän tuo juoksu ollut sitä mitä halusin tältä alkuerältä. Tavoite oli juosta 7,8-alkuinen tulos, Hurske kertasi kilpailuaan.

Annimari Korte sinetöi paikan sunnuntain välieriin ajalla 8,14, jolla jatkopaikka heltisi aikavertailusta. Lotta Haralalle tie nousi pystyyn tuloksella 8,17. Välierät ja finaali juostaan sunnuntaina.

Hurske oli voittojuoksunsa jälkeen huojentunut, mutta odotti parempaa aikaa jo alkuerissä.

– Oman tavoite ei jäänyt kauas, eivätkä muutkaan kovempaa juosseet. Vain Hollannin Nadine Visser vetäisi alle 7,90:n, Hurske kertaili.

Mestauutta puolustava Visser oli alkuerien nopein ajalla 7,88.

– Halusin juosta kovempaa, mutta en halunnut mokata. Se oli sellainen treeniveto. Vähän siitä jäi sellainen ärsytys. Ehkä se tekee hyvää sunnuntaille, Hurske pohti.

Oliko erän yhdellä vilppilähdöllä merkitystä?

– Tuomiota sai odotella aika kauan, mutta onhan noita vilppilähtöjen ratkaisuja treenattu tällä kaudella joissakin kisoissa.

Korte yllättyi juoksustaan

Korte oli alkueränsä viides ajalla 8,14. Kun jatkoon meni erin kolme parasta ja neljä aikavertailusta, Kortteen oli jännitettävä, tuleeko viimeisistä eristä kovempia aikoja. Lopulta jatkopaikka välieriin heltisi viimeisenä eli 16:ntena juoksijana.

Kortetta on vaivannut viime aikoina paha tekninen ongelma ensimmäiselle aidalle tullessa.

– Vauhtini ekalle aidalle on ennätysvauhtia, mutta sitten vauhtini pysähtyy ihan täysin. Onneksi kesään on monta viikkoa aikaa korjata tilannetta, Korte selvitti ongelmaansa.

– Kun pääsen vauhtiin, juoksu tulee hyvin. Juoksen selkeästi nopeampia aitavälejä, mitä olen koskaan juossut. Eka aitaväli on kuitenkin parin kymmenyksen tekninen ongelma.

Korte oli asennoitunut jo lopettamaan EM-urakkansa alkueriin.

– Hienoa, että pääsen juoksemaan vielä sunnuntaina, juoksija iloitsi.

Haralalla vanha säärivaiva kiusana

Harala oli eränsä viides. Hänellä on ollut viime viikkoina harmia vanhan säärivamman kanssa.

– Se on kipuillut. Askel pettää vähän jokaisen aidan jälkeen ja asento putoaa matalalle. Sitä tapahtui nytkin. Kaiken olen tehnyt, että saisin juoksuni kuntoon. Tosi ikävää, että tänne tuli kauden huonoin juoksu, Harala harmitteli kisan jälkeen.

Säärivaiva on tullut pikkuhiljaa kauden aikana, kun Harala siirtyi nopeasti alkutalvesta kilpailemaan pitkän kilpailutauon jälkeen.

– Paljon tuli kisoja ja piikkarijuoksua. Sääri ei ollut vielä ihan tottunut siihen.

Hallikausi jätti Haralalle kuitenkin positiivisen tunteen.

– Nyt ensin lepoa ja hoitoa, että sääri tulee kuntoon. Sen jälkeen minulla on tosi selkeät sävelet miten lähden eteenpäin, juoksija suunnitteli toiveikkaana.