Hurske toiveikkaana alkueriin: ”Omassa juoksussa on aineksia” – Mäkelä kolmiloikkakisasta: ”Kaikki vaan peliin, niin että tietty rentous säilyy”

Reetta Hurske on heittänyt Toruńin kaatumisen ja talven terveystakut mielestään. Pika-aituri starttaa sunnuntaina Glasgow´n MM-hallien 60 metrin aitojen alkuerään toiveikkaana. Takana on tältä talvelta vain kaksi kilpailua, mutta kropassa hyvät tuntemukset.

– Tulin tänne hyvällä fiiliksellä ja yllätyin, että 7,99:llä ei tilastossa olla niin kaukana kärjestä, Hurske totesi. Hän juoksi kauden parhaansa 7,99 viikko sitten Madridissa kilpailun molemmissa juoksuissa.

Hurske on sunnuntaisen alkueränsä tilastokolmonen kuluvan talven tuloksilla. Tilastokärki on 7,91 juossut Irlannin Sarah Lavin ja kakkonen Hollannin Maayke Tjin-A-Lim ajalla 7,98. Alkueristä menee jatkoon kolme parasta ja kuusi aikavertailusta, joten Hurskeen tie välieriin näyttää normijuoksulla vahvalta.

Finaalipaikkaan vaaditaan huippuvauhtia. Löytyykö sellainen Glasgow´ssa, sitä Hurske ei osaa sanoa, mutta aiturin toiveissa se on.

– Omassa juoksussani on aineksia. Lähtö ja loppu toimivat. Ne kun saisi osumaan samaan juoksuun. Ehkä aika lähtee nyt paranemaan, mikä ainakin on hakusessa, Hurske linjaa.

MM-hallien kisatilaston kärkinimet ovat tällä kaudella ME:n 7,67 kiitänyt Bahaman Devynne Charlton sekä 7,78 juossut Hollannin Nadine Visser ja 7,79 pinkonut Yhdysvaltain Masai Russell. Hurske on tilastossa 13:s

Mäkelä: Juoksusta se on kiinni, ja että pääsen hyvässä asennossa lankulle

Kristiina Mäkelä kilpailee Glasgow´ssa MM-halleissa neljättä kertaa urallaan. Noista kisoista paras sijoitus on kuudes sija Portlandissa Yhdysvalloissa 2016 käydystä kilpailusta. Sunnuntaina Mäkelä ei mieti sijoitusta vaan hakea jatkumoa SM-hallien hypyille, jotka olivat askel eteenpäin kauden avauksesta.

Mäkelällä on talvelta takana vain kaksi kilpailua. Niistä viimeisimmässä, eli Tampereen SM-halleissa, hän loikki kauden parhaansa 13,58.

– Hyppääminen on ollut koko ajan parempaa, mitä pidemmälle hallikausi on edennyt. Kunnossa ei pitäisi olla mitään vikaa, mutta hypyn pitää osua kohdalleen, Mäkelä viittaa teknisiin haasteisiinsa.

MM-kilpailu käydään Glasgow´n aikaan kello 10.18 alkaen aamupäivällä. Mukana on 16 hyppääjää, joten kolmella ensimmäisellä kierroksella pitää onnistua, jos aikoo olla mukana jatkokierroksilla.

– Kaikki vaan peliin, mutta niin, että tietty rentous säilyy. Minulle jäi SM-kisoista hyvä muistikuva juoksusta. Jos sen saisi nyt tulemaan hyvin, hyppykin voisi toimia. Juoksusta se on kiinni, ja että pääsen hyvässä asennossa lankulle.

Kisatilaston kärkinimet ovat viime kesän MM-kisojen pronssimitalisti Kuuban Leyanis Pérez (14,86 tällä kaudella), Dominikaanin Thea LaFond (14,60) ja Yhdysvaltan Keturah Orji (14,50).

Lajin supertähdistä ME-nainen ja hallitseva maailmanmestari, Venezuelan Yulimar Rojas eikä Budapestin MM-kisojen hopeamitalisti Ukrainan Marina Beh-Romantshuk ole Glasgow´n kisoissa mukana.

 

Suomalaiset MM-hallissa sunnuntaina 3.3. (Ajat Suomen aikoja)

Klo 12.25 Reetta Hurske 60 m aj alkuerät (erä 4.). Välieriin 3+6

Klo 12.18 Kristiina Mäkelä kolmiloikka, finaali

Klo 21.40 Hurske 60 m aj välierät

Klo 23.00 Hurske 60 m aj finaali

MM-hallit Ylen kanavilla sunnuntaina 3.3.

Klo 12.00 TV1 ja Yle Areena

Klo 20.55 TV2

Tulokset