Hurske tankkasi itseluottamusta välierin kärkiajalla – Korte hätyytteli finaalipaikkaa

Reetta Hurske aitoi paikan Istanbulin EM-hallien 60 metrin aitojen tämän illan finaaliin välierien kärkiajalla 7,85. Juoksullaan Hurske tankkasi itseluottamusta kello 19.55 alkavaan mitalitaistoon.

–  Nyt oli jo verryttelyssä parempaa tekemistä kuin eilen alkuerissä. Toki sitä oli myös asennoitumisessa juoksuun, Hurske sanoi.

– Vaikka läksin eilenkin tekemään täysillä, se oli kuitenkin sellainen paikka, jossa ei vaan saa epäonnistua. Silti se oli tavallaan kuitenkin yksinjuoksu.

Välierissä Hurskeella riitti vastusta ja juoksu kulki.

– Nyt tiesin, että vierestä lähtee ranskalainen kovaa, ja kun hänen edellään tulen maaliin, olen varmasti neljän joukossa, Hurske tuumi.

Erän kahdesta ranskalaisesta Laeticia Bapte oli erän toinen ajalla 7,91. Sen sijaan laji kärkinimiin lukeutunut viime talven MM-hallien voittaja Cyréna Samba-Mayela hiipui erässä viidenneksi ajalla 8,00 ja putosi jatkosta sekunnin tuhannesosilla saatuaan saman ajan neljänneksi juosseen Unkarin Greta Kerekesin kanssa.

– Aamuvälierä oli hankala monelle. Oma tavoitteeni oli voittaa tänään kaksi juoksua, ja tämä oli ensimmäinen. Se vahvisti itseluottamusta., Hurske sanoi.

Toisen välierän kärkinimet olivat mestaruutta puolustava Hollannin Nadine Visser ajalla 7,93 ja Tanskan ennätyksen juossut Mette Graversgaard ajalla 7,94.

Korte: Kyllä kannatti lähteä EM-halleihin

Annimari Korte oli EM-kisojen välierissä Visserin voittaman erän viides ajalla 8,13. Eroa neljänteen sijaan ja finaalipaikkaan jäi 0,11 sekuntia.

Kortteen hallikauteen mahtui kaikenlaisia takkuja, mutta aiemmin juostu oma ennätys 8,03 ja EM-välieräpaikka jättivät hyvän maun suuhun.

– Minä olen ollut valmis lopettamaan hallikauden vähän jokaisen kisan jälkeen, mutta kyllä kannatti lähteä EM-halleihin. Kisoihin on vaikea päästä, ja vielä vaikeampi oli mennä täällä välieriin. Nyt olin erän viides, kun neljä parasta meni finaaliin, Korte tuumi.

– Koko hallikausi meni lopulta paremmin kuin osasin odottaa. Välieräjuoksussa oli sama ongelma kuin alkuerässä. Minä tulen liian lähelle ensimmäistä aitaa, Korte sanoi.

– Reetan valmentaja Marjukka Suihko sanoi minulle eilen hyvin, että kyse ei ole siitä kuka hyppää korkeimmalta ensimmäisen aidan yli. Se on minulle tekninen ongelma, joka syö ajasta sekunnin kymmenyksen. Se pitää saada kesäksi kuntoon.