Hurske selvisi rajusta kaatumisesta ilman vakavia vammoja: Jos en pysty kilpailemaan loppuviikosta, juoksen sitten SM-halleissa

Aituri Reetta Hurskeella oli onnea matkassa rajussa kaatumisessa Toruńin hallikilpailun 60 metrin aitojen alkuerässä tiistaina. Hurske välttyi lihas- ja luustovammoilta, mutta sai ruhjeita ja pintanaarmuja kehoon sekä polven alapuolelle haavan, joka tikattiin paikallisessa sairaalassa.

– Jalkaan tuli lääkärin mukaan seitsemän tikkiä. Leuka on ainoa paikka, joka nyt tuntuu kipeältä. Löin sen kolmanteen aitaan, Hurske totesi palattuaan Suomeen.

Hurske tuli alkuerässä kärjessä ensimmäiselle aidalle. Toisella aidalla taimmainen jalka otti aitaan ja vei tasapainon. Hurske kaatui täydestä vauhdista ja kolhi itseään kolmanteen aitaan.

– Verkassa oli tosi hyvä fiilis ja kaikki meni niin kuin suunnittelin. Kun jalka jäi kiinni aitaan, siinä ei ehtinyt ihmeitä tehdä ennen kuin olin seuraavalla aidalla, Hurske muisteli rajunnäköistä nurinmenoaan.

– Kilpailun lääkintähenkilöstö oli nopeasti paikalla. He totesivat, että jalkaan tullut haava pitää tikata, mutta katsoivat, etten lyönyt päätäni niin, että olisin saanut aivotärähdystä. Itse olin koko perillä mitä tapahtui.

Jalka tutkitaan Suomessa

Hurske arvioi, että jalan haava tuli osumasta aidan jalkaan.

­­– Se oli sellainen iskunomainen, ei repaleinen haava. Lääkärin mukaan lihakset ja kalvotkin olivat ok, Hurske sanoi.

– Menen nyt näyttämään haavaa Suomessa. Katsotaan, miten sen kanssa edetään. Toruńin lääkärin mukaan ei ole esteitä jatkaa urheilua.

Hurskeen alkuperäisissä suunnitelmissa oli kilpailla lauantaina Ranskan Liévinissä ja sunnuntaina Pariisissa.

– Minun piti lähteä Ranskaan jo torstaina. Lähtöpäivä on siirretty perjantaille. Täytyy katsoa, miten homma lähtee tästä rullaamaan. Minusta olisi tärkeää päästä kisaamaan pian, ettei jää kammoja, Hurske sanoi.

– Jos en pysty kilpailemaan loppuviikosta, juoksen sitten SM-halleissa seuraavassa viikonvaihteessa.

Vaikka Toruńissa kisa päättyi toiselle aidalle, juoksun alku kertoi Hurskeelle, että kunto on tammikuun sairastelun jäljltä hyvä.

– Se antoi minulle hyvän signaalin siitä, mikä kunto on.