Hurske pudotti SE:n 7,86:een ja kukisti lajin huippunimiä: ”Juoksut olivat tasaisia, sitä hallikaudelta haluan” – VIDEO

Reetta Hurske kiiti Düsseldorfin kansainvälisten kilpailujen 60 metrin aitajuoksun finaalissa toiseksi Suomen ennätyksellä 7,86. Edellisen SE:n 7,88 Hurske juoksi alkuerissä. SE:tä Hurske kohensi jo kolmatta kertaa tällä kaudella.

– Kaksi tuollaista tasaista juoksua. Juuri sitä hallikaudelta haluan, että juoksut olisivat tasaisia, Hurske totesi.

Kilpailun voitti vain niukasti Hurskeen edellä Puolan Pia Skrzyszowska ennätyksellään 7,84.

Hurskeen taakse kilpailussa jäivät Skrzyszowskan kanssa maailman kärkituloksen jakava Yhdysvaltain Alysha Johnson ajalla 7,88 ja kaksi viimeisintä Euroopan mestaruutta voittanut hollantilainen Nadine Visser, joka oli neljäs ajalla 7,93.

– Hyviä päänahkojahan nuo ovat, mutta kun esimerkiksi Nadinen tuntee, hän on arvokisoissa varmasti kova luu. Kun nyt on vasta tammikuun loppu, ei parane ylpistyä, Hurske tuumi.

Huippuvireessä kohti EM-halleja

Hurskeen kuten muiden eurooppalaisten huippuaitureiden hallikauden päätavoite on onnistua maaliskuussa Istanbulin EM-hallissa. Alkutalven perusteella Hurske etenee kohti EM-kilpailuja erinomaisessa vireessä. Mistä se kumpuaa?

– Ehkä juoksu on nyt vahvempaa ja tasaisempaa kuin aikaisemmin. Olen pystynyt juoksemaan treeneissä paljon aitaharjoituksia, Hurske totesi.

– Sekin auttaa, kun on voinut harjoitella useamman vuoden ehjänä ja pystynyt siten suunnittelemaan harjoittelua pidemmälle.

Tampereen Pyrintöä edustavan Hurskeen hallikausi jatkuu viikon kuluttua Val de Reuil´ssa, Ranskassa.

– Nyt tavoite on saada vain juoksu vakiintumaan tälle tasolle, Hurske totesi.

Hurskeen uusi SE sijoittuu tämän vuoden maailmantilastossa kolmanneksi.