Hurske pisti Nezirin tiukoille, Kareem miesten aitojen ykkönen

Hurske pisti Nezirin tiukoille

Nooralotta Neziri ei saanut 60 metrin aidoissa mestaruutta helpolla SM-halleissa Helsingissä, sillä Reetta Hurske antoi tiukan vastuksen. Neziri vei mestaruuden ajalla 8,10, Hurske pinkoi tuntumassa ennätyksensä 8,12. Mitalikolmikon täydensi ennätystään sivunnut Lotta Harala (8,17).

Hurskeen tavoitteena Liikuntamyllyssä oli varmistaa paikka MM-halleissa.

– Ei ole koskaan jännittänyt niin paljon. Tässä juoksussa oli kolmaskin juoksija, joka olisi voinut tehdä MM-hallirajan (Harala). Juoksusta en muista mitään, mutta ehjä se oli, Hurske sanoi.

Hän pääsee nyt valmistautumaan MM-halleihin, ja uskoo parantamisen varaa vielä löytyvän tälläkin kaudella.

– Nyt on vasta päästy vauhtiin! Oma tavoite hallikaudelle on 8,08. En tiedä miksi tuollainen aika, se on vaan minun keksintö, Hurske sanoi.

Nezirille Hurskeen tarjoama vastus oli tervetullutta.

– Meinasi olla tiukkaa Hurskeen kanssa. Hyvä, että juoksussa oli tsemppiä. Olen hyvässä kunnossa, mutta omasta juoksusta on vähän puuttunut terävyyttä. Ei olisi varmasti tullut tuollaista aikaa, jos en olisi joutunut tsemppaamaan. Alkuerässä yritin juosta kovaa aikaa, mutten pystynyt siihen. MM-halleissa pitää pystyä heti alkuerässä juoksemaan lujaa, Neziri sanoi.

MM-hallit ovat ensimmäiset arvokisat, joihin hän viimeistelee virettään Petteri Jousteen opein. Se antaa tärkeää kokemusta kesän arvokisavalmistautumiseen.

– On tärkeää nähdä kesää ajatellen, miten se toimii.

Kareem: Oli todella kova stressi

Miesten 60 metrin aidoissa ainoa kahdeksan sekunnin alittaja oli Arto Bryggaren valmentama Rami Kareem. Suosikkina kilpailuun lähtenyt HKV:n mies voitti ajalla 7,98.

– Oli todella kova stressi ennen kisaa, en ole kilpaillut pitkään aikaan ja tämä oli isompi kisa kuin pitkään aikaan. Aikaan en ole tyytyväinen, Kareem sanoi.

Hän ei vielä tuoreeltaan osannut sanoa, kilpaileeko vielä hallikaudella. Helsingissä asuvalla suomalaisella on edustusoikeus suomalaisseurassa, muttei tällä hetkellä oikeutta edustaa Suomea.

– Asun täällä ja toivon, että voisin juosta Suomen puolesta. Ehkä jo ensi kesänä, hän viittasi haluunsa olla mukana Suomi–Ruotsi-maaottelussa

Irakista kotoisin oleva Kareem on asunut Suomessa vuodesta 2015 lähtien ja hänellä on suomalainen vaimo. Hänen valmentajansa Arto Bryggaren mukaan Kareemilla on 110 metrin aidoissa mahdollisuuksia huippuaikoihin, jos kaikki menee hyvin. Bryggaren arvion mukaan 13,30:n ajat ovat mahdollisia.

Kareemin jälkeen muut mitalisijat veivät Otto Kilpi ja Viktor Kantele. Kantele jatkoi tasaisia juoksujaan, muttei vielä onnistunut rikkomaan kahdeksan sekunnin rajaa.


7d2_1197.jpg