Hurske pettyi hallikauden vauhtiinsa: ”Näillä näkymin en ole lähdössä EM-kilpailuihin”

Aituri Reetta Hurske ei peitellyt pettymystään, kun juoksut Torunin hallissa EM-kilpailujen esikisoissa päättyivät 60 metrin aitajuoksun alkueriin ajalla 8,26. Finaalipaikasta hän jäi sekunnin sadasosan.

Hurske jäi heti juoksun alussa sen verran, ettei se ollut korjattavissa juoksun aikana. Hurske oli alkuerässään neljäs. Erän voitti Nooralotta Neziri ajalla 8,08.

– ­Lähettäjä ampui tosi nopeasti. En kerennyt kunnolla valmiit-asentoon, kun laukaus tuli. Jos lähdössä jää kymmenyksen, siinä tulee kiire, Hurske tuumi.

Yhtä pettynyt kuin Torunin alkueräjuoksuun, Hurske on ollut koko hallikauteensa. Hänen paras aikansa tänä talvena on Karlsruhessa juostu 8,04, kun oma ennätys on 7,97.

– Varmaan tämä on sisäänajoa valmentajan vaihdoksen jälkeen, mutten ole tyytyväinen. Ei minun tavoitteeni ole ollut juosta tällaista hallikautta, syksyllä Antti Haapakosken valmennukseen siirtynyt Hurske sanoo.

”En usko, että kahdessa viikossa pystyy taikoja tekemään”

Hurske on rikkonut kirkkaasti maaliskuisten EM-kilpailujen tulosrajan ja mahtuu kuluvan kauden Euroopan tilastossa kymmenen parhaan joukkoon, mutta toissa vuoden EM-kilpailuissa Glasgow´ssa neljänneksi juossutta aituria se ei lämmitä.

– Näillä näkymin en ole lähdössä EM-kilpailuihin. Nyt on realistisempaa palata treenien pariin ja keskittyä kesään, Hurske sanoo.

– Minun tavoitteeni ei ole ollut tavoitella EM-kilpailuissa finaaliin. Tavoite on paljon korkeammalla, mutta tämän talven suorituksilla minulla ei olisi EM-kilpailuissa mitään palaa, Hurske sanoo.

Euroopan mestaruuksista kilpaillaan Torunissa 5.–7. maaliskuuta, joten aikaa vielä on.

– En usko, että kahdessa viikossa pystyy mitään taikoja tekemään. Nyt pitäisi juosta kolme kymmenystä kovempaa, jos EM-kilpailuissa aikoo menestyä, Hurske sanoo.

Hurske: ”Nyt on miettimisen paikka”

Hurskeen tavaramerkki on ollut sähäkkä lähtö ja terävä kiihdytys, mutta nyt hän kokee, etteivät ne toimi.

– Reaktio ei toimi ja alkukiihdytys on heikko. En vaan pääse vauhtiin. Tässä on miettimisen paikka, Hurske sanoo.