Hurske neljäs Karlsruhessa, alkuerissä 7,99, "Olen oppinut vetelemään rennommin"

Hurske neljäs Karlsruhessa

Reetta Hurske juoksi Saksan Karlsruhessa neljänneksi 60 metrin aitojen finaalissa. Hurske teki finaalissa ajan 8,06, mutta pinkaisi alkuerissä kahden sadasosan päähän Nooralotta Nezirin SE-ajasta ennätyksellään 7,99.

– Finaali lähti liikkeelle ja kulki hyvin, mutta kun viimeisellä aidalla huomasin, että voisin voittaa, jalka ei noussut tarpeeksi ja meinasin ottaa lipat. Hyvä aika sieltä silti tuli, Hurske hymyili.

– Nyt tietää ainakin, että pystyy juoksemaan Euroopan kärjen kanssa. Alkueräjuoksu meni rennosti, ja se on ehkä se tärkein asia, että olen oppinut vetelemään rennommin ja nauttimaan tästä kilpailemisesta, Hurske sanoi.

Karlsruhen finaalin voitti Hollannin Nadine Visser ajalla 7,97. Saksan Cindy Roleder oli toinen ajalla 7,98 ja Puolan Karolina Koleczek kolmas ajalla 8,05.

Tampereen Pyrintöä edustava Hurske, 23, on ollut hallikaudella loistovedossa. Hänen ennätyksensä 60 metrin aidoissa ennen kuluvaa talvena oli 8,12. Ennen Karlsruhen juoksua hän pudotti  sen Turussa lukemiin 8,04.

– Treenillisesti näihin aikoihin vaikuttaa se, että olen päässyt tekemään enemmän voimaharjoittelua ja pysynyt terveenä, mutta sanon edelleen, että rentouden löytäminen on se avainsana, Hurske totesi.

Yleisurheilutuloksia/kv.

Karlsruhe, Saksa:

Kv. hallikilpailu:

Naiset, 60 m aj: 1)  Nadine Visser Hollanti 7,97, 2) Cindy Roleder Saksa 7,98, 3) Karolina Koleczek Puola 8,05, 4) Reetta Hurske Suomi 8,06. Hurske oli alkuerien nopein ajalla 7,99. 

tuloksia