Hurske kiinni 10 000 euron kokonaispotissa – Samuelsson kovassa seurassa – Halonen kotiyleisön suosikki – Raitanen sairastui

Yleisurheilun Motonet GP -sarjan kokonaiskilpailu ratkeaa keskiviikkona Lappeenrannassa. Sarjan 10 000 euron pääpalkinto on tukevasti Tampereen Pyrinnön aiturin Reetta Hurskeen käsissä.

Lappeenrannassa Hursketta kirittää Puolan Klaudia Wojtunik, joka sijoittui neljänneksi samassa Münchenin EM-kilpailuiden välierässä, missä Hurske oli kolmas. Heidän aikansa olivat tuolloin 12,95 ja 13,03.

Toisena GP-sarjan kokonaiskilpailussa on Joonas Rinne, joka juoksee 1500 metriä. Rinne ei kuitenkaan kohtaa Topi Raitasta. Raitanen sairastui ja jää kilpailusta pois.

– Harmittaa. Olisin halunnut juosta EM-kisojen jälkeen kotiyleisön edessä, mutta maanantaina nousi harjoituksen jälkeen kuume joka sitten osoittautui koronaksi, tuore estejuoksun Euroopan mestari kertoo.

– Jos kaikki menee hyvin, olisi tosi hienoa kilpailla seuraavaksi Ruotsi-ottelussa Helsingin olympiastadionilla, mutta nyt kuunnellaan lääkäreitä.

Motonet GP -sarjassa toiseksi sijoittuva palkitaan 5000 eurolla, jossa Rinne on kiinni ennen viimeistä osakilpailua. Rinteellä on Lappeenrannassa kovat haastajat. Mukana on 3.34,86 juosseen Yhdysvaltain Drew Hunterin ohella yhteensä kymmenen alle 3.40 juossutta urheilijaa.

Samuli Samuelssonilla ja Kristiina Halosella on hyviä muistoja Kimpisen kentältä, jossa kilpaillaan Motonet GP keskiviikkona.

Miesten 100 metrillä SE:n haltija Samuli Samuelsson kohtaa kovatasoisia Britannian, Yhdysvaltojen ja Hollannin juoksijoita sekä ison joukon kotimaan kärkinimiä kuten Santeri Örnin ja Oskari Lehtosen sekä Viljami Kaasalaisen, joka juoksee myös 400 metriä.

Samuelsson oli mukana Münchenin EM-kisojen 100 metrin ja 4 x 100 metrin alkuerissä ja odotukset keskiviikon suhteen korkealla.

– Palasin maanantaina Saksasta, jossa pääsin omien juoksujen jälkeen harjoittelemaan hyvin. Nyt on hyvin intoa kilpailla varsinkin, kun täällä juoksut käännetään myötätuuleen. Se on asia, jota pikajuoksijana arvostan. Olen aina juossut hyvin täällä, Samuelsson sanoo.

SE-miestä ja muita kotimaisia huippunimiä ovat Lappeenrannan pikamatkalla haastamassa Yhdysvaltain Chris Royster (10,07 tänä vuonna) ja britit Tommy Ramdhan (10,22), Oliver Bromby (10,21) ja David Morgan-Harrison (10,30) sekä Hollannin Elvis Africa (10,35).

Kaasalainen juoksee Lappeenrannassa myös 400 metriä, jolle ovat ilmoittautuneet mm. Eljas Aalto ja Oskari Mörö.

Pulli, Laine, Tervo ja Määttänen mukana – Halonen 400 metrin aitojen suosikki 

Lappeenrannassa kilpailevat myös pituushyppääjä Kristian Pulli, keihäänheittäjä Topias Laine, moukarinheittäjät Krista Tervo, Kati Ojaloo ja Kiira Väänänen. Eveliina Määttänen juoksee 400 metriä ja Kristiina Halonen on mukana kotikentällään 400 metrin aitajuoksussa.

– Täällä on treenattu ja vietetty paljon aikaa ja täällä tuntuu kotoisalta juosta, Halonen sanoo Kimpisen kentästä.

Münchenin EM-kisoissa 400 metrin aitojen välieriin juossut Halonen on keskiviikkona juoksunsa selkeä suosikki.

– Jos haluaa juosta kovan ajan, se ei ole vastustajista kiinni, Halonen muistuttaa.

Lappeenrannan Motonet GP -kilpailun osallistujat:

https://www.motonetgp.fi/lappeenranta-24-8/osallistujat/

Motonet GP -sarjan kokonaiskilpailun tilanne:

https://www.tilastopaja.eu/motonetgp/