Hurske kärkivauhdissa Napolin alkuerissä: Tarkoitus oli saada vain ”verryttely” torstaille, Linna ja Kortetmaa jatkoon, Pullola putosi täpärästi finaalista

Reetta Hurske eteni Napolin universiadeissa torstaisiin 100 metrin aitojen välieriin alkuerien kärkiajalla 13,11. Hurskeen erässä juostiin 1,8 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa.

– Ihan hyvältä tuntui. Tarkoitus oli vain saada verryttely torstaita varten. Homma tuli hoidettua ja siihen voi olla tyytyväinen. Kaikki on kunnossa, ei ole mitään ongelmia, Hurske totesi.

Naisten 100 metrin aidoissa juostaan torstaina välierät ja finaali. Hurskeen jälkeen alkuerien nopeimmat olivat Irlannin Sarah Lavin ja Kanadan Joy Morris-Spearchief. He juoksivat Hurskeen voittamassa erässä toiseksi ja kolmanneksi ajoin 13,32 ja 13,36.

Inga Linna heitti naisten moukarinheiton karsinnassa neljänneksi kauden parhaallaan 67,23 ja meni finaaliin. 

– Oli tosi hyvä tunne kropassa, vaikka oksensin aamulla ja pelkäsin, että onko minulla joku vatsapöpö. Sain sitten syötyä vähän ja kaikki pysyi sisällä, Linna kertaili

– Karsinnassa tein ensimmäisella varman tuloksella ja pistin sitten lisää tehoa. Finaali on eri kisa kuin karsinta, mutta koetaan pystyä tuohon sielläkin.

Karsinnan voitti Unkarin Reka Gyuratz, joka heitti 68,05. 

Kortetmaa välieriin: Suora jatkopaikka oli vähän yllätys

Naisten 200 metrillä Anniina Kortetmaa oli hyvässä vireessä ja juoksi erässään toiseksi ajalla 24,05 pieneen vastatuuleen. Se toi suoran paikan torstaina juostaviin välieriin.

–Juoksin kaarteen kovaa kuten yleensä. Loppujuoksu oli taistelua saada juoksuasento pysymään loppuun saakka. Suora jatkopaikka tästä erästä oli vähän yllätys, mutta se ei haittaa, Kortetmaa veisteli.

– Nyt alkaa kova palautuminen. Torstaina on edessä kilpailu neljättä päivää putkeen.

Kortetmaan erän voitti Uuden-Seelannin Zoe Hobbs ajalla 23,98. Vastatuulta erässä oli 0,6 metriä sekunnissa. Alkuerien nopein oli Saksan Lisa Kwayie ajalla 23,13.

Pullola jäi kolme senttiä finaalista

Naisten kolmiloikan karsinnassa Emma Pullolan pisin hyppy kantoi 13,16, kun loppukilpailuun vaadittiin 13,19. Pullola oli 13:s ja ensimmäinen karsiutuneiden joukossa.

Pullola ponnisti ensimmäisellään 13,10, toisella 13,16 ja kolmas jäi kesken, kun nilkka pyörähti alastulossa.

– Kahdessa ensimmäisessä hypyssä oli vähän hätäinen kinkka ja siitä loikka ei niin hirveän hyvin jatkunut. Kolmannessa kinkka lähti paremmin, mutta alastulossa pyörähti nilkka, joten siinä ei ollut paljon tehtävissä, Pullola sanoi.

Pullolan mukaan nilkan pyörähtäminen ei vaaranna kauden jatkoa.

– Pieni tälli se oli. Kyllä kausi jatkuu, Pullola vakuutti.

Karsinnan voitti Ukrainan Olha Korsun, joka venytti ennätyksensä 13,75.

Tuloksia