Hurske: ”Kansainväliseltä turneelta kilpailurutiini ja itseluottamus MM-halliin – Tälle hallikaudelle on ehkä pikkuisen enemmän paineita”

Pika-aituri Reetta Hurske hakee viiden kilpailun Keski-Euroopan turneelta menestysvirettä Glasgow´ssa maaliskuun alussa pidettäviin halliratojen MM-kilpailuihin.

– Toivotaan, että juoksu lähtee kulkemaan samalla tavalla kuin viime talvena. Tälle hallikaudelle on ehkä pikkuisen enemmän paineita kuin viime vuodelle, kun viime kausi meni niin hyvin, Hurske sanoo.

Viime talvena Hurske huipensi hyvin onnistuneen hallikauden 60 metrin aitajuoksun halliratojen Euroopan mestaruuteen Istanbulissa. Hän sivusi finaalissa SE:tä 7,79, jonka hän oli juossut jo aiemmin talvella.

Kuluvan talven Keski-Euroopan turneensa Hurske aloittaa tammikuun lopussa Ostravasta, Tshekistä. Turnee päättyy helmikuussa Madridissa, Espanjassa. Väliin mahtuvat Torúnin kilpailu Puolassa sekä Liévinin ja Pariisin kilpailut Ranskassa.

Kotimaan hallikauden kilpailuohjelmassa ovat ainakin Tampereen SM-kilpailut 17.-18. helmikuuta.

Harjoitteluun vain pieniä muutoksia syksyn ja syystalven aikana

Hurskeen pitkä yhteistyö valmentaja Marjukka Suihkon kanssa on syksyn ja syystalven aikana edennyt edellisvuoden tyyliin.

– Vähän olen sairastellut ja joitakin treenipätkiä on jouduttu muuttamaan. Muuten on mennyt ihan sillä lailla kuin suunniteltiin, Hurske sanoo.

Muutoksilla Hurske viittaa sairastelun ohella rajoituksiin lajiharjoittelussa. Niitä tuli, kun Pirkkahalli ei ollut koko syksyä käytössä.

– Oltiin liki kuukausi poissa Pirkkahallista. Siellä missä treenasin, pystyin juoksemaan vain neljää aitaa. Sekin riittää tiettyihin treeneihin. Toiveissa oli, että olisin pystynyt juoksemaan aitoja ihan pikkuisen enemmän, Hurske sanoo.

– Tilanne tasoittuu nyt, kun on päästy Pirkkahalliin ja olen pystynyt juoksemaan aitoja useamman kerran viikossa.

Reetta Hurskeen voittotuuletus Istanbulin EM-hallin pika-aitojen finaalissa.

”Toivotaan, että tulos paranisi nyt siitä nelossijasta”

Hallikauden huipentavat MM-kilpailut juostaan Glasgow´ssa, Skotlannissa. Se nostaa Hurskeelle mieleen monenlaisia tunteita. Hän juoksi siellä neljänneksi EM-hallessa vuonna 2019 ja oli kiinni mitalissa vielä ennen finaalin viimeistä aitaa.

– Sieltä on katkeranhyviä muistoja. Toivotaan, että tulos paranisi nyt siitä nelossijasta. Aika tiukkaa se on, kun MM-halleissa on kolme juoksua samana päivänä, Hurske sanoo.

– Se on tosi pitkä päivä. Eka startti on aamulla, ja vähän haastava, mutta sen ei pitäisi antaa vaikuttaa loppupäivään. Toivotaan, että mennään kahdelta ensimmäiseltä kierrokselta sujuvasti jatkoon.

Viime talven EM-hallin tapaisilla juoksuilla Hurske taistelee Glasgow´n MM-hallissa hyvistä sijoituksista. Euroopan mestaruuden pohja syntyi talven kisaturneella, joka on tavoite nytkin.

– Sitä tavoittelen, että pystyn juoksemaan samankaltaisia, tasaisia kisoja koko hallikauden, kuten viime vuonna. Niillä juoksuilla pärjää kansainvälisissä kisoissa ja sieltä saa buustia itseluottamukselle.