Neziri kolmas, Hurske neljäs Lievinin finaalissa, Lipsanen loikki kärkituloksen

Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske päättivät hallikauden Ranskan Lievenissä 60 metrin aitojen kolmanteen ja neljänteen sijaan. Neziri ajalla 8,02 ja Hurske ajalla 8,03. Kisan kärjessä maaliin kurottivat Yhdysvaltain Nia Ali ja Christina Clemons samalla ajalla 7,92

Alkuerä ja finaali olivat Nezirille viides ja kuudes startti viiden päivän sisään ja juoksijan mukaan se tuntui kropassa, kuten hän osasi odottaa.

– Tuntui, että oli vaikea keskittyä ja nilkassakin oli kipua. Olen silti tyytyväinen, että sain taisteltua surkean alkuerän jälkeen finaalissa kolmanneksi. Alkuerään oli vaikea saada virettä, kun oli niin paljon kovia juoksuja alla, mutta talven tavoitteena oli tottua niihin, Neziri sanoi.

Neziri oli alkuerässään neljäs ajalla 8,05. Hänen talven parhaakseen jäi puolitoista viikkoa sitten Puolan Torunissa juostu, SE-lukemia sivuava 7,97. Hallikauden mittaan hän juoksi neljän parhaan joukkoon kansainvälisen huipputason kisoissa Torunissa, Berliinissä ja Lievenissä.

– Sitä eivät kaikki aina ymmärrä kuinka kovia kisoja nämä ovat, mutta kaikkiaan hallikausi oli minulle enemmän sellainen työkausi, koska kisoja tuli niin tiuhaan. Tämä oli kuitenkin hyvää oppia ja jätti hyvän maun suuhun kesää ajatellen, Neziri summasi.

Hurske juoksi alkuerässään toiseksi ajalla 8,00. Finaalissa aikaan tuli kolme sadasosaa lisää.

– Alkuerä oli aika helppo. Olin ihan varma, että juoksen finaalissa hemmetin kovaa, mutta finaalin kaksi ensimmäistä aitaa lähtivät vähän leijumaan. Tulin ensimmäiselle aidalle liian korkealta ja tuntui, että jouduin siinä vähän kiihdyttämään uudelleen, Hurske kertaili.

Hurskeen kauden parhaaksi jäi hieman reilu viikko sitten Puolan Torunissa juostu 7,99. Nezirin tapaan hallikausi toi Hurskeelle hyviä sijoituksia kovista kansainvälisistä kisoista kuten Karslruhen kolmas ja Lievinin neljäs sija.

– Aika tyytyväinen olen siihen, että pystyin kaikissa näissä kisoissa juoksemaan finaaliin ja suoriutumaan tasaisesti, Hurske tuumi.

Simo Lipsanen venytti Lievenin kolmiloikkakilpailussa kauden kotimaisen kärkituloksen 16,54. Se toi hänelle kilpailussa 10. sijan. Lipsanen ponnisti kilpailussa tulossarjan 16,31, x ja 16,54. Hänen kauden parhaansa ennen Lievenin kilpailua oli 16,40.

Kilpailun voitti Burkina Fason Hugues-Fabrice Zango, joka kimmahteli toisellaan 17,51.

Duplantis jälleen ME:n kimpussa, Baker ja Bass loistovauhdissa

Armand Duplantis huipensi Lievenin seiväshyppykilpailun kolmeen yritykseen ME-korkeudesta 619. Hypyistä toinen oli paras. Hetken jo näytti, että rima saattaisi jäädä kannattimilleen, mutta niin ei kuitenkaan käynyt. Duplantisin kolmas yritys jäi limboksi.

Duplantis voitti kilpailun 607:n ylityksellä, joka meni ensimmäisellä kuten neljä muutakin korkeutta 560, 580 ja 590, jotka hän hyppäsi. Yhdysvaltain Sam Kendricks oli toinen ylitettyään 590 kolmannellaan.

Myös naisten seiväshyppy päättyi kolmeen ME-yritykseen. Yhdysvaltain Sandi Morris varmisti voiton 483:n ylityksellä, joka onnistui toisella yrityksellä. Sen jälkeen hän yritti kolmesti korkeudesta 503, joka sivuaa Jenn Suhrin halli-ME:tä mutta ei onnistunut.

Venezuelan Robeilys Peinado ja Ruotsin Angelica Bengtsson olivat toinen ja kolmas ylitettyään 478 ja 473.

Yhdysvaltain Ronnie Baker voitti 60 metriä maailmantilaston kakkosajalla 6,44. Häntä nopeammin on talven mittaan matkan kiihdyttänyt vain Yhdysvaltan Christian Coleman, joka juoksi maansa mestaruuskisoissa ajan 6,37. Toiseksi Lievenissä kiiti Yhdysvaltain Demek Kemp ajalla 6,50.

Naisten 60 metrillä Gambian Gina Bass kiihdytti voittoon ajalla 7,11, jota nopeammin on tällä kaudella juossut kolme naista. Tulos oli myös Dohan MM-kisoissa 200 metrillä MM-kuudenneksi juosseen Bassin ennätys. Naisten 60 metrin hallitseva hallimaailmanmestari Norsunluurannikon Murielle Ahoure oli toinen ajalla 7,12

Kenian Collins Kipruto voitti 800 metriä ajalla 1.46,34. Kisan suosikki Puolan Adamn Kszczot kaatui ja keskeytti, kun edellä ollut juoksija kaatui hänen eteensä viimeisen kierroksen alussa. Britti Jemma Reekie vei 800 metriä ajalla 2.00,35. Hän on kausitilaston kärkinainen ja viime kesän 22-vuotiaiden EM-kisojen 800 ja 1500 metrin mestari.

Viime syksyn MM-kisojen pronssimitalisti Gudaf Tsegay voitti naisten 1500 metriä mainiolla ajalla 4.00,60. Sitä paremmin on hänen itsensä lisäksi tällä kaudella juossut vain Saksan Konstanze Klosterhalfen, joka pinkoi 3.59,87 New Yorkissa mailin kisan väliaikana. Miesten 1500 metriä vei Etiopian Samuel Tefera ajalla 3.35,54.

tuloksia