Hurske, Harala ja Junnila nimettiin olympiajoukkueeseen

Aitajuoksijat Reetta Hurske ja Lotta Harala sekä korkeushyppääjä Ella Junnila valittiin Pariisissa kilpailevaan Suomen olympiajoukkueeseen. Tampereen Pyrintöä edustava kolmikko nimettiin joukkueeseen maanantaina.

Suomen Olympiakomitea nimesi maanantaina Pariisin kilpailevaan joukkueeseen 12 urheilijaa. Olympiajoukkueeseen on nimetty nyt yhteensä 39 urheilijaa.

– Suomen joukkue alkaa saamaan lopullisen muotonsa, ja on hienoa nähdä laaja lajikirjo Pariisissa. Valintaikkuna sulkeutuu 8.7. ja yleisurheilussa odotamme vielä useita lisäpaikkoja. Lisäksi muutamassa muussakin lajissa voimme vielä saada viime hetken paikkoja Pariisiin, Suomen joukkueen johtaja Leena Paavolainen sanoo.

Hurske ja Harala rikkoivat olympiakisojen tulosrajan juhannuksena Kuortaneen Motonet GP:n 100 metrin aidoissa ajoin 12,68 ja 12,74. Junnila rikkoi olympiakisojen tulosrajan Paavo Nurmen kisoissa SE-tuloksella 197.

Yleisurheilijoista Pariisin olympialaisiin on aiemmin valittu aituri Viivi Lehikoinen, kestävyysjuoksijat Camilla Richardsson ja Nathalie Blomqvist, seiväshyppääjä Wilma Murto, moukarinheittäjät Silja Kosonen ja Krista Tervo, keihäänheittäjä Oliver Helander ja kävelijä Veli-Matti ”Aku” Partanen.

33:nnet kesäolympialaiset kilpaillaan Ranskassa, Pariisissa 26. heinäkuuta – 11. elokuuta 2024. Yleisurheilu on olympiaohjelmassa 2.-11.8.

Kaikki valitut