Hurske aitoi voittoon Berliinissä: ”Sellainen peruspäivä” – Neziri: ”Tästä on hyvä jatkaa”

Reetta Hurske juoksi makean voiton Berliinin kansainvälisten hallikilpailujen 60 metrin aitajuoksussa. Hurske nousi mainion lähdön ja ongelmattoman juoksun siivittämänä voittoon ajalla 7,99. Nooralotta Neziri oli kolmas kauden parhaalla ajallaan 8,08, jonka hän juoksi myös alkuerissä.

– Oli hyviä juoksuja, muttei mitään ihmeellistä. Karslruhessa viikko sitten oli parempi fiilis. Tämä oli sellainen peruspäivä, Hurske vertaili Berliinin juoksujaan Karlsruheen, missä hän juoksi ennätyksensä 7,96.

Berliinissä Hurske oli hyvässä vireessä jo alkuerissä. Hän varmisti finaalipaikan voittamalla eränsä ajalla 8,02.

– Nyt juoksu lähtee aika hyvin, meno oli tasapainoista ja loppusileäkin toimi. Sitä on kyllä harjoiteltukin. Kyse on siitä, että pitää osata ottaa vielä hyvin loppusileän askelet, Hurske totesi.

Karslruhen ja Berliinin jälkeen Hurske kilpailee viikon kuluttua Łódźissa, Puolassa. Kaikki kolme kilpailua kuuluvat Kansainvälisen yleisurheiluliiton alaiseen Maailman hallikiertueeseen (’World Athletics Indoor Tour’).

– Nyt tarkoitus on treenata vähän kovempaa ennen Łódźin kilpailua, koska sen jälkeen alkaa kilpailuputki, jossa ei ehdi paljon harjoitella, Hurske totesi.

– Karlsruhen  jälkeen piti palautella aika pitkään. Kauden ensimmäinen kilpailu harjoituskauden jälkeen oli sen verran kova rutistus.

Toiseksi suomalaisten väliin Berliinissä kiilasi Hollannin Zoë Sydney ajalla 8,05. Neljäs oli Nezirin kanssa saman valmentajan johdolla harjoitteleva Tokion olympiakolmonen Jamaikan Megan Tapper ajalla 8,14.

Neziri: ”Tästä on hyvä jatkaa”

Nezirille Berliinin kaksi samaan aikaan 8,08 päättynyttä juoksua kertoivat, ettei ole syytä huoleen. Tilanne oli toinen viikko sitten Karlsruhessa 8,20 aikaan päättyneen kauden avauksen jälkeen.

– Viikko sitten olin vähän huolissani. En osannut luottaa siihen, että juoksuvire tulisi sieltä levon kanssa. Minä kun en luota mihinkään sokeasti, tarvitsen todisteita, Neziri totesi.

Sanoillaan Neziri viittasi syksyiseen siirtoon Philipp Unfriedin valmennukseen. Nezirin mukaan Berliinin kilpailu kuitenkin kertoi hänelle, että Karlsruhen vaisu vauhti juonsi rasituksesta, joka kaikkosi levolla.

– Lepäsin melkein koko viime viikon ja huomasin siinä, kuinka olin ollut vaan rasittunut kaikesta uudesta ja harjoittelusta, Neziri sanoi.

– Nyt juoksu lähti imemään, vaikkei se vieläkään herkkää ollut. Minulle jäi nyt sellainen tunne, että tästä on hyvä jatkaa. Seuraava kilpailu on Liévenissä ja sitä ennen ehtii hyvin harjoittelemaan.

 

BERLIINI (GER) 4.2.2022 Maailman hallikiertue 7/32

Miehet,

60 m aj: 1) Aurel Manga Ranska 7,62, 2) Koen Smet Hollanti 7,68, 3) Rafael Pereira Brasilia 7,68 (ae. 7,58), 4) Georg Traber Saksa 7,69, 5) Michael Obasuyi Belgia 7,70 (ae. 7,63), David King Britannia hylättiin vilppilähdön takia (ae. 7,66). – Alkuerissä: … 8-9) Elmo Lakka Suomi 7,87.

Naiset,

60 m aj: 1) Reetta Hurske Suomi 7,99 (ae. 8,02), 2) Zoë Sedney Hollanti 8,05 (ae. 8,00), 3) Nooralotta Neziri Suomi 8,08 (ae. sama aika), 4) Megan Tapper Jamaika 8,14 (ae. 8,06), 5) Anne Zagré Belgia 8,15 (ae. 8,09), 6) Sharika Nelvis Yhdysvallat 8,26 (ae. 8,05).

https://www.leichtathletik.de/termine/top-events/istaf-indoor-2022-berlin-live/live-ergebnisse