Hurske aitoi välieriin – Harala karsiutui

Tampereen Pyrinnön aiturikaksikko Reetta Hurske ja Lotta Harala sijoittuivat kumpikin alkueränsä viidensiksi Budapestin MM-kilpailuiden 100 metrin aitajuoksun alkuerissä. Hurskeen aika 12,92 oikeutti aikavertailusta välieriin, mutta Haralan 13,11 ei riittänyt.

Hurske selviytyi välieriin jo kolmansissa peräkkäisissä MM-kilpailuissaan, mutta tiukalle se tällä kerralla meni, sillä ensimmäisen karsiutuja juoksi vain sekunnin sadasosan häntä hitaammin.

– Ei kannata turhaan rehkiä, Hurske vitsaili.

– Oikeesti kyllä mä yllätyin, että taso oli niin kova. Lähdössä olin hereillä eikä juoksussa ollut turhia kolhuja. Ehkä olisin kuitenkin toivonut muuta rataa, kertoi sisärataa juossut Hurske.

Hurskeen erässä Yhdysvaltain Kendra Harrison juoksi maailman kärkiajan 12,24 ja toiseksi tullut Devynne Charlton Bahaman ennätyksen 12,44. He olivat kaikkien alkuerien kaksi nopeinta.

– Huomenna välierissä on tavoitteena olympiaraja (12,77), Hurske sanoi.

Harala: ”Ekat askelet menivät liian pitkiksi”

31-vuotiaana ensi kerran urallaan MM-kilpailuihin selviytynyt Harala onnistui MM-debyytissään tasaisen hyvin, mutta jäi 43 kilpailijan joukossa aikavertailun 33:nneksi.

– Ekat askelet menivät liian pitkiksi. Jouduin tiivistämään ensimmäiselle aidalle ja vauhti siinä meni, Harala analysoi suoritustaan.

– Vaikea siinä on enää uudelleen kiihdyttää. En päässyt imuun ja olin sen jälkeen jotenkin liian tietoinen enkä päässyt juoksun päälle.

Haralan erän voitti vuoden 2019 maailmanmestari, Yhdysvaltain Nia Ali, ajalla 12,55.

– Ruotsi-ottelua kohti seuraavaksi, Harala sanoi.