Hurske aitoi SE:n ja maailman kärkiajan: ”­Hyvä lähtö ja pääsin hyvin rytmiin” – Harala ja Vuori ennätysvauhdissa

Tampereen Pyrinnön aituri Reetta Hurske avasi kilpailukauden lauantaina Tampereella 60 metrin aitajuoksun Suomen ennätyksellä 7,90. Tulos on myös tämän vuoden maailman kärkiaika.

Edellinen SE oli Nooralotta Nezirin toissa vuonna juoksema 7,91. Omaa ennätystään Hurske paransi kolme sekunnin sadasosaa.

­– ­­­Hyvä lähtö ja pääsin hyvin rytmiin. Se jäi päällimmäisenä mieleen, Hurske kertaili SE-juoksuaan.

Hurske voitti 60 metrin aitajuoksun Tampereen Hippohallikilpailuissa kahdesti huippuajoin 7,95 ja 7,90.

– Molemmat olivat hyviä juoksuja, vaikka lähtöpäässä oli ensimmäisessä juoksussa vielä vähän hakemista, Hurske sanoi.

– Tiesin treenien perusteella olevani ok-kunnossa. Nämä olivat kuitenkin vasta treenikauden keskellä juostut kaksi starttia. Varsinainen hallikauden alku on tammikuun lopulla Düsseldorfissa, Hurske totesi.

Harala palasi ennätyksellä kilparadoille

Mainiosti kauden aloitti myös ensimmäisen kilpailunsa sitten syksyn 2020 juossut Hurskeen seuratoveri Lotta Harala. Hän oli Hurskeen voittamissa juoksuissa toinen ajoin 8,18 ja 8,12, joista viimemainittu on oma ennätys. Aiempi oli 8,17.

– Ekassa juoksussa nykäisin telineissä ja jäin odottamaan toista pamausta, jota ei tullut. Lähtö ja alkukiihdytys olivat siksi surkeat, mutta juoksun loppu oli ok, Harala sanoi.

– Toisessa juoksussa mietin lähdössä liikaa, etten saa varastaa ja kävi niin, että jäin lähdössä. Kun pääsin juoksussa vauhtiin, se meni hyvin.

Sääriluun rasitusmurtumasta toipunut Harala kertoo harjoitelleensa normaalisti lokakuusta lähtien ja osasi odottaa hyviä tuloksia.

– Päällimmäisenä tunteena on se, etten vielä päässyt näyttämään missä kunnossa olen. Toisaalta olen kiitollinen, että olen tilanteessa, jossa voin olla tyytymätön noihin tuloksiin, Harala totesi.

Ennätystään 60 metrin aitajuoksussa kohensi myös Tampereen Pyrinnön Vilma Väliharju, 18, joka oli ensimmäisessä juoksussa kolmas ajalla 8,35. Tulos on alle 20-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilaston neljänneksi paras.

Eino Vuori juoksi ennätyksensä

Reetta Hurske voitti 60 metrin aitajuoksun ohella myös 60 metrin sileän ja juoksi tässäkin lajissa kauden kotimaisen kärkiajan 7,51. Hurskeen viimetalvinen oma ennätys on 7,50.

Hämeenlinnan Tarmon Eino Vuori voitti miesten 60 metriä ennätyksellään ja kauden kotimaisella kärkiajalla 6,72.

Toiseksi miesten pikamatkalla juoksi Malax IF:n Axel Nisula ajalla 6,97. Nisulasta tuli kolmas suomalainen, joka 16-vuotiaiden ikäluokassa on rikkonut seitsemän sekunnin rajan. Kaksi aiempaa ovat Lauri Tuomilehto ja Samuel Purola.