Hurske aitoi Roomassa vuoden kaksi parasta aikaansa ja oli EM-finaalin kuudes: ”Tampereelta tulee vaan niin kovia mimmejä”

Reetta Hurskeen kunnonajoitus onnistui ja hermo piti Rooman EM-kilpailuissa. Hän oli erittäin kovatasoisessa finaalissa kuudes ajalla 12,84. Välierissä Hurske aitoi kauden kotimaisen kärkiajan 12,78. Ennen tätä hänen kauden paras aikansa oli 12,85.

– Tosi hyvältä tuntuu. Olen suoritukseen tyytyväinen. Tampereelta tulee vaan niin kovia mimmejä, Hurske totesi hymyssä suin.

– Ennen välierää jännitti aika paljon. Se oli mun paikka näyttää. Välierä oli sitten tasapainoinen juoksu, paitsi se vika aita meni päin.

– Finaalissa otin sen mikä mulle kuuluu. Ja mulle kuului kuudes sija. Kyynelet tuli ilosta. Tämä on iso juttu mulle, mun lähipiirille ja suomalaiselle aitajuoksulle.

Euroopan mestaruuden voitti Ranskan Cyréna Samba-Mayela uudella EM-kisaennätyksellä 12,31.

Omat ennätyksensä aitoivat myös toiseksi ja kolmanneksi tulleet Sveitsin Ditaji Kambundji ja Puolan Pia Skrzyszowska, joiden ajat olivat 12,40 ja 12,42.

– Euroopastakin alkaa tuleen kovia likkoja, ettei olympialaisissa pärjää pelkästään amerikkalaiset, Hurske ihasteli finaalin tasoa.

– Tässä tulee vielä paljon kovia kisoja tänä kesänä. Paavo Nurmi Games ja Kalevan kisat seuraavana, Hurske sanoi.