Hurske aitoi Jyväskylässä 13,23: "Tekniikkavirheet ovat unohtuneet"

Hurske aitoi Jyväskylässä 13

Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske murskasi 100 metrin aitojen alkuerissä ennätyksensä ajalla 13,23 Jyväskylän Tähtikisoissa. Tulos rikkoo Amsterdamin EM-kisojen tulosrajan ja vie hänet kaikkien aikojen kotimaan tilastossa kuudenneksi. Loppukilpailun hän voitti uransa toiseksi parhaalla ajalla 13,37. Myötätuulta Hurskeen alkueräjuoksussa oli 0,7 metriä sekunnissa.

Hurskeen edellinen ennätys oli sunnuntaina Lapinlahdella juostu 13,41. Ennätysparannukset tekee erityiseksi se, että Hurske oli talvella kolme kuukautta juoksematta selän nikamasiirtymän takia.

– Ehkä vanhat tekniikkavirheet ovat unohtuneet, kun on tultu takaisin juoksemalla paljon matalia aitoja, Hurske kertaili ennätysjuoksunsa taustoja.

Hurske oli talvella mukana 60 metrin aidoissa vielä Växjön hallimaaottelussa helmikuussa. Sen jälkeen selkävaivat pakottivat hänet kilpailutauolle.

– Juoksemaan pääsin vasta toukokuussa, Hurske kertoo.

Valmentajansa Marjukka Suihkon johdolla Hurske on vertynyt EM- ja olympiakesäksi mainioon kuntoon.

– Kun ei voitu tehdä voimaa ja harjoitella normaalisti, kehitettiin kaikenlaisia lajinomaisia liikkeitä ja käytettiin painoliivejä ja nilkkapainoja, Suihko kertoo.

tuloksia