Hurske aitoi alle EM-hallirajan loistoajalla (video): "8 sekunnin alitus on tavoite"

Hurske aitoi alle EM-hallirajan loistoajalla (video): "8 sekunnin alitus  on tavoite"

Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske alitti maaliskuisten EM-hallien 60 metrin aitojen tulosrajan loistoajalla 8,04 Turussa OP-viestikisan yhteydessä. Tulos vie Hurskeen naisten kaikkien aikojen kotimaan tilastossa kakkoseksi. Edellä on vain SE:n 7,97 haltija Nooralotta Neziri.

– Tiesin, että olen hyvässä kunnossa, mutta en olisi osannut odottaa noin kovaa aikaa kauden aloituskilpailusta. Yleensä kausi on alkanut heikommilla ja ajoilla ja tulos on siitä noussut, Hurske hehkutti.

Hurskeen aiempi ennätys oli viime vuonna Helsingissä SM-halleissa juostu 8,12. Turussa ennätysaika syntyi ilman todellista vastusta. HKV:n Anni Siirtola oli Hurskeen erässä toinen ajalla 8,42.

– Lotta Haralan piti alun perin olla juoksussa mukana, mutta hän jäi selkävaivan takia pois. Ajattelin silloin, että tuleekohan tästä nyt mitään, Hurske kertaili.

Juoksuna Turun kisa ei Hurskeen mukaan ollut aivan nappijuoksu vaikka erinomainen olikin.

– Lähdössä on vielä viilaamista ja loppusileässä sen perusteella, mitä videolta katsoin. Sieltä pystyy ottamaan sadasosia pois, ja kun tulee lisää startteja alle, juoksu tulee sujuvammaksi, Hurske sanoi.

Hurske kilpailee seuraavat kolme kilpailua Keski-Euroopassa ja on sitten Kuopiossa helmikuun puolivälissä taistelemassa SM-hallien pika-aitojen voitosta.

– Tavoite on hilata ennätys alle kahdeksan sekunnin. En ajatellut, että se olisi mahdollista, mutta kyllä se tällaisen kauden avauksen jälkeen on ehdottomasti talven tavoite, Hurske totesi.

EM-hallit kilpaillaan Glasgow´ssa, Skotlannissa maaliskuun alussa

tulokset