Hurja kunniakierrostulos Seinäjoella

Hurja kunniakierrostulos Seinäjoella

Seinäjoen Seudun Urheilijat keräsi kunniakierrostapahtumalla yhteensä 51 252 euroa, mikä tarkoittaa, että SSU on katkaissut IF Falkenin vuosia jatkuneen voittoputken suurimman potin keränneenä seurana. Kunniakierros järjestettiin Nurmon Haalin kentällä keskiviikkona.

Tapahtumaan osallistui reilut 100 osallistujaa, joista noin 30 juoksijaa oli kerännyt nimiä lahjoituslistalle. Yhteensä Seinäjoen Seudun Urheilijoiden kunniakierrosta tuki 650 yritystä tai yksityishenkilöä. 

Tavoitteena Suomen paras kunniakierrosseura 

Seinäjoella kunniakierrostapahtumalle oli tänä vuonna asetettu erityisen kova tavoite: Suomen paras kunniakierrosseura. Tavoitteen taustalla ovat heinäkuussa Seinäjoella järjestettävät Kalevan kisat sekä Suomi100-juhlavuosi. Tavoitteessa näytetään onnistuneen, sillä keräyssumma oli paras yksittäisen seuran keräämä tulos tänä vuonna tähän mennessä.

Samalla keräyspotti on Seinäjoen Seudun Urheilijoiden paras tulos 36-vuotisen tapahtuman historian aikana.

Seuran kunniakierrospäällikkö Väinö Kuoppalan mukaan potti on koostunut monista pienistä lahjoituksista, sillä lahjoitussummat ovat vaihdelleet 15 eurosta 1000 euroon. Kuoppalan mukaan keräyssumman eteen on tehty kovasti töitä, joten lopputulokseen hän on erittäin tyytyväinen. 

Eniten rahaa seuran pottiin keräsi jälleen tänäkin vuonna Matti Mäki-Reinikka, jonka osuus Seinäjoen kokonaispotista on yli puolet, 30 490e. Mäki-Reinikka on kaikkien aikojen eniten rahaa kunniakierroksilla kerännyt henkilö ja tänäkin vuonna hän oli saanut lahjoituksia yhteensä 363 tukijalta. 

Juoksijoita konkareista ensikertalaisiin

Kunniakierrokselle osallistui Seinäjoella paljon eri-ikäisiä juoksijoita, nuorimmat yleisurheilukoululaiset olivat nimittäin alle kouluikäisiä. Juoksijajoukossa oli myös paljon kokeneita kunniakierrososallistujia, mutta mukaan mahtui myös ensikertalaisia. Juuso Koski oli saapunut paikalle yhdessä Päivi-äitinsä kanssa.

Yleisurheilua harrastavalle 9-vuotiaalle Juusolle kunniakierrostapahtuma oli ensimmäinen. Päivi on osallistunut tapahtumaan nuorempana harrastaessaan aikoinaan itsekin yleisurheilua. Juuso ja Päivi tekivät hienon tuloksen, sillä kaksikko kiersi tunnin aikana rataa 32 kierrosta eli lähes 10 kilometriä. Kyseessä oli Juuson pisin yhtäjaksoinen juoksumatka ikinä, ja maaliintulon jälkeen kentän laidalla nähtiinkin iloinen nuorukainen.

– Hyvin meni ja kuuma tuli, Juuso tiivistää tunnelmia juoksun jälkeen. 

Tapani Larimo on todellinen konkari kunniakierrostapahtumassa, sillä tämänvuotinen tapahtuma oli hänelle jo 32. kunniakierros. Seuran kunniakierrospäällikkönäkin aikanaan toiminut Larimo pitää tapahtumaa hyvänä varainkeruuhankinnan muotona, sillä tapahtuman kautta seurat saavat merkittävän summan rahaa käytettäväksi nuorisotyöhön.

Tänä vuonna Larimo ehti kiireisen aikataulun takia juosta vain 16 kierrosta, mutta tapahtumaan hän aikoo osallistua joka vuosi niin kauan, kun vain juosta pystyy. 


kunniakierros_nurmo-2017-17.jpg

Juuso Koski, 9, juoksi Päivi-äitinsä kanssa ensimmäisen Kunniakierroksen.


kunniakierros_nurmo-2017-15.jpg

Kovia yleisurheilun tekijöitä SSU:n Kunniakierroksella: valmentaja Hannu Kangas ja aluepäällikkö Tapio Rajamäki.