Huntingtonin EM-rajajahti ei aivan onnistunut: ”Ei vaan vielä jaksa noita happoja”

Huntington peittosi jalkavaivan

Tampereen Pyrinnön Maria Huntington jahtasi Kalevan kisoissa EM-rajaa viimeiseen asti, mutta lopulta seitsenottelun voittotulos 5858 jäi siitä 42 pistettä. Huntington oli tavoitellun 5900 pisteen vauhdissa 800 metrillä vielä puoliväliin, mutta jäi lopulta siitä noin kolme sekuntia.

– Ei ihan riittänyt, mokasin korkeuden niin pahasti. Eka kasi tänä kesänä, ei sitä vaan vielä jaksa noita happoja, Huntington huokasi.

Huntington paransi kuitenkin ennätystään roimasti, sillä 21-vuotiaan edellinen piste-ennätys oli 5496.

– Tiesin, että olen hyvässä kunnossa. Tänään oli hyvä olo, eilen oli varmaan auringonpistos, kun oksentelin. Tänään ei vaikuttanut mihinkään suorittamiseen.

Uran ensimmäisestä Suomen mestaruudesta huolimatta päällimmäinen tunne oli pettymys.

– Niin kuin minulle sanottiin, vuosia on vielä jäljellä. Arvokisoihin ehtii myöhemminkin, hän sanoi.

Toiseksi sijoittui seurakaveri Miia Sillman, joka puolestaan paransi ennätystään 270 pisteellä lukemiin 5810. Heikkisen sisaruksista Hertta vei pronssin (5787), Jutta oli neljäs (5771).

Kruger viidenteen mestaruuteensa, Kööpikkä rikkoi 19 metriä

Vasa IS:n Frantz Kruger heitti viidennen mestaruutensa tuloksella 57,12. Hän olisi voittanut kilpailun myös toiseksi (56,71) ja kolmanneksi (56,61) pisimmillä heitoillaan.

– On aina hyvä voittaa. Se oli hyvä ja tasainen kilpailu, Kruger tuumi.

Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Pyry Niskala heitti hopealle tuloksella 56,47. Kesän allergioista kärsineelle miehelle kilpailussa oli muutakin merkitystä.

– Lähdin fiilistelemään. Tämä on todennäköisesti viimeinen Kalevan kisani, Niskala arveli.

Hän valmistui kauppatieteiden maisteriksi ja satsaa seuraavaksi töiden hakuun. Urheilu on opiskelun kanssa yhdistynyt jouhevasti, mutta Niskalan tyyliin ei sovi muu kuin täysillä satsaaminen. Hänen tavoitteet ovat olleet kovemmat kuin mitä viime kaudet ovat tuoneet.

Espoon Tapioiden Oskari Perälampi oli kolmas heitettyään 55,37.

Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Timo Kööpikälle uran ensimmäinen 19 metrin ylitys oli iso asia. Kööpikkä työnsi kuulan mestariksi tuloksella 19,13.

– Olen hakenut sitä tosi kauan, tuntuu älyttömän hyvältä. Ajattelin, että jos yli 19 metriä menee, mestaruus voi olla lähellä. Tuo oli tälle päivälle aika lailla maksimi. Nyt on helppo jatkaa tästä, seuraavaksi 20 metrin rajan kimppuun käyvä Kööpikkä sanoi.

Mestaruus oli laihialaiselle ensimmäinen. Hän uskoo vielä tälle kaudellekin olevan pidempiä työntöjä tulossa. Tälle kaudelle nousseesta tulostasostaan hän kiittää kehitystä joka osa-alueella sekä erityisesti viime syksynä tekemäänsä ruokavalion muutosta.

Pulkkinen iloitsi ennätyksestään, Teijula palasi tuttuun juoksutyyliinsä

Äänekosken Urheilijoiden Aino Pulkkinen viiletti 400 metrillä mestariksi ennätyksellään 54,07. Myös toiseksi juossut Milja Thureson pinkaisi ennätyksensä, joka on nyt 54,21.

Ensimmäisen mestaruutensa Kalevan kisoissa ottanut Pulkkinen paransi ennätystään 0,29 sekuntia.

– Oli valmentajan kanssa sovittu, että nyt lähdetään kovaa ja yritetään säilyttää se vauhti, että tulisi hyvä aika. Tästä on hyvä jatkaa parantamaan, Pulkkinen sanoi.

Hän arveli, että 400 metriä on tulevaisuudessa hänen paras matkansa.

–  Jotkut ovat sanoneet, että 800 metriä voi olla kaukana tulevaisuudessa. Pikajuoksussa on maailmassa kova taso, 20-vuotias juoksija arveli.

Pulkkinen juoksee Kalevan Kisoissa myös 200 metriä.

– Siinä taas parantamaan ennätyksiä, Pulkkinen sanoi.

Miesten 400 metrillä mestaruuden vei Naantalin Löylyn Markus Teijula kauden parhaallaan 47,77. Toiseksi juoksi Christoffer Envall niin ikään kauden parhaallaan 48,20.

– Eilen kokeilimme hiukan erilaista juoksutyyliä, pidempää askelta. Kun se ei toiminut, palasimme takaisin vanhaan. Näytti sillä tavalla tulevan parhaiten maaliin, Teijula sanoi.

Teijulan ennätys on kaksi vuotta sitten juostu 47,63.

– Pikkuhiljaa haluaisin sitäkin lähteä parantamaan, mutta tämä koko ajan lähestyy sitä, Teijula sanoi.

Teijula juoksee Kalevan kisoissa myös 800 metriä.

– Valmentaja oli asettanut tavoitteet korkeammalle: nelkulta mitali ja kasilta vähintään hopealle. Nyt on yksi kultainen mitali jo, vähän rennommin pääsee huomiseen kisaan, Teijula naurahti.

Kytölä kakkoslajissaan roimaan ennätysparannukseen, Tervolla ”helpontuntuisia heittoja”

Esbo Idrottsföreningin Kira Kytölä sai kakkoslajissaan pituushypyssä tulokseksi sen, mihin oli jo jonkun aikaa tiennyt kropassaan olevan edellytyksiä. Se toi mestaruuden tuloksella 642, joka siirsi 25-vuotiaan hyppääjän kahden vuoden takaisen ennätyksen historiaan 33 sentillä. Voittotulos on myös kauden kotimainen kärkitulos.

– Oli se hyppy siellä, tiesin sen. Piti vaan saada kisattua, kun en ole pituutta hirveästi tänä kesänä kisannut. En yhtään tiedä, miltä se hyppy tuntui. Kun näin tuloksen, oli aika helpottunut ja iloinen fiilis. Ei oikein vielä ymmärrä. Olen hyvässä kunnossa ja treenit ovat sujuneet, Kytölä kertaili hymyillen.

Viidennellään voittohyppynsä leiskauttanut Kytölä oli ylivoimainen, sillä hopealle hypännyt Taika Koilahti venytti 613 ja pronssin vienyt nuori monilahjakkuus Jessica Kähärä 611. Päälajinsa kolmiloikan pariin Kytölä pääsee lauantaina.

Naisten moukarissa kärkikolmikon muodostivat odotetut nimet. Karhulan Katajaisten Krista Tervo heitti mestariksi tuloksella 68,60, Inga Linna vei hopeaa (65,81) ja Merja Korpela pronssin (64,30).

– Tässä on jäänyt muutama kisa 65 metrin tasolle. Hyvä, että nyt sain heittoon vähän lisämetrejä. Kroppa tuntui hyvältä ja jalat nopeita. Heitot olivat helpontuntuisia. Viimeisellä heitolla ajattelin SE-tulosta, mutta heitto meni yliyrittämiseksi, Tervo sanoi.